Kako je korona promenila način na koji se šminkamo

Moda i lepota 29. okt 202013:32 > 11. maj 2021 12:10
šminka
Foto: Anastassiya Bezhekeneva / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako vam se bar jednom desilo da skinete masku i shvatite da vam se karmin razvukao preko pola face, sigurno ste već prihvatili neka nova pravila u šminkanju koja nam je nametnula korona.

Istraživanje za brend Slow Cosmétique otkriva da je više od polovice žena odustalo od šminkanja usana, jer im maska smeta na svakodnevnoj bazi, piše Premium beauty news, a i što se tiče drugih make-up proizvoda sve su traženiji stabilniji, kvalitetniji, otporni na mrljanje. Koristi se generalno manje šminke, a više se brine o koži lica.

Isto istraživanje pokazalo je i da se sve više fokusiramo na oči – pošto usne ne možemo da istaknemo karminom, novi trend su izražene oči. Zato su među najtraženijim proizvodima maskare, senke, krejoni…

Pročitajte još:

Takođe, iako su mnoge žene odustale od karmina i pudera, druge favoriziraju specifičnije proizvode, postavljajući novi trend – potražnja za šminkom koja se ne preslikava na tekstil ili druge površine. Naime, puderi i ruževi koji se neće preslikati na čašu ili poljupcem već su neko vreme dostupni, a sada posebno imaju smisla.

Nošenje maske donelo je još jedan problem i izazov za kozmetičku, ali i make-up industriju. Aktuelna je pojava „maskni“ koje su posledica, konstantnog pokrivanja kože kojoj je potrebno da diše.

Prema istraživanju kompanije NPD Group, prodaja prestižnih proizvoda za negu kože protiv akni porasla je za 7 odsto u Francuskoj tokom poslednja tri meseca, prenosi 24sata.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram