Kako izgledaju nokti posle šest godina gel laka

Moda i lepota 16. maj 202010:33 > 11. maj 2021 12:12
Gel lak
Foto: Nikolaenko Viacheslav / Alamy / Alamy / Profimedia

Amelija Perin je devojka koja je na Instagram redovno postavljala fotke svojih ruku i ljudi su se masovno pitali "kako joj uspeva da uvek ima tako lepe nokte".

Od svojih pratilaca Amelija je krila da je punih šest godina, bez pauze, posećivala manikir salone gde su joj stavljali gel lak ili veštačke nokte. Dugo niko nije ni znao kako izgledaju njeni nokti kada su „goli“. A onda je pre nekoliko godina iznenada rešila da pokaže šta se krije ispod i hvala joj na tome. Fotografijama je upozorila žene i poručila im da je neprestano korišćenje gel laka i raznih preparata koji oštećuju nokte jako štetno.

U njenom slučaju dugotrajno korišćenje gela joj je u potpunosti uništilo nokte koji izgledaju izlomljeno, krto, kao da je probala da ih iščupa zubima.

Pročitajte još:

Za Amelijom su i druge žene počele da pokazuju svoje ruke posle dugogodišnjeg gel manikira i nošenja veštačkih noktiju.

Stručnjaci upozoravaju da gel lak hermetički zatvara površinu nokta i to duži period, što može da dovede do istanjivanja nokatne ploče. Savet je da ako nosite gel lak budete umereni, da obavezno povremeno pravite pauze i negujete nokte nekim uljem koje će ih obnoviti.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram