Nokti sa dodele Oskara koji su zaslužili Oskar

Moda i lepota 10. feb 202011:28 > 25. jan 2022 00:41

Nokti poznatih na crvenom tepihu već neko vreme pariraju skupocenim komadima nakita koji se za specijalne prilike, kao što je dodela Oskara, često pozajmljuju od vrhunskih juvelirnica. Kada su nokti u pitanju - ništa se ne pozajmljuje, osim inspiracije malih umetničkih dela na rukama zvezda.

Na ovogodišnjoj dodeli Oskara nokti su bili glavni aksesoar. Iako su modni magazini širom sveta ruke Bili Ajliš s dugačkim, četvrtastim, crnim kandžama proglasili za najkul, druga zvezda je osvojila titulu manikir boginje i to zahvaljujući skrivenoj poruci na svojim noktima.

Glumica i pevačica Sintija Erivo i njena „umetnica za nokte“ Đina Ou su uspele da naprave stajling pun aluzija, inspirisan slikom Vinsenta Van Goga „Zvezdana noć“, a sve na Sintijinim rukama je simbolizovalo afroameričku aktivistkinju Harijet Tabman, koja se zalagala za ukidanje ropstva i tokom bekstva ka slobodi je pratila zvezdu severnjaču.

– Kada mi je rekla da želi nokte inspirisane Harijet Tabman i sazvežđem, odmah sam se setila „Zvezdane noći“ Vinsenta Van Goga. Lutale smo sa idejama i stvarno se zaljubila u sedefaste pahulje, a dopala joj se ideja i o kontrastu dva dizajna – objasnila je Đina.

Sintija je inače ove godine na dodeli Oskara bila nominovana u dve kategorije – za najbolju originalnu pesmu i najbolju glumicu u filmu „Harijet“ koji prati priču o Harijet Tabman, ženi koja je promenila tok istorije i stotine robova povela ka slobodi.