Kako da znate koje je ulje dobro za vaš tip kose

Ulje za kosu
Ulje za kosu, Foto: Sergio Monti / Panthermedia / Profimedia

Ulja za kosu vrlo pažljivo su izrađena kako bi poboljšala sjaj, hidrirala i smirila elektricitet kose, zbog čega ih toliko i volimo.

Dolaskom zime, i naša kosa postaje sve osetljivija, gubi hidriranost, više nam opada i pucaju vrhovi, pa je vreme da nam nešto zadrži zdravlje i prirodnu teksturu u kosi. Upravo tu uskaču u priču ulja. Prirodna ulja koja proizvodi naše vlasište puna su antioksidanasa i zdravih masti, aali ne mogu nahraniti vrhove kose, zbog čega toliko pucaju i potrebna im je dodatna nega. Poenta je samo da pronađete idealno ulje za svoj tip kose – ono će hraniti, dati sjaj, ali neće mastiti kosu, piše Ljepota&Zdravlje.

Kako ćete znati koje je ulje za vas?

Počnite s nanošenjem jedne kapi na prste i onda lagano prolazite kroz kosu izbegavajući vlasište te po potrebi nanosite još u slojevima bolje nego odjednom puno.

Za tanku i suvu kosu može se činiti kao idealan izbog avokadovo ili kokosovo ulje, ali ipak, ono je preteško za tanku kosu, pa je bolje uzeti za arganovo koje vas neće zamastiti i slepiti kosu uz lice.

Takođe, za kovrdže izbegavajte teška ulja i izaberite jojobino ulje koje hidrira i daje sjaj, a pritom je lagano.

Srećom, danas na tržištu imamo odlične kombinacije različitih ulja stvorenih baš za različite tipove kose, pa pitajte i svog frizera za preporuku najboljih za vaš tip kose.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram