Kako da u patikama budeš skockana kao na štiklama

Pariz
Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modna pravila se menjaju. Patike više nisu samo za teretanu ili trčanje, možete da ih nosite i na posao i u grad.

Patike su postale najtraženiji modni detalj, a više ih ne nosimo samo uz sportsku odeću. Naprotiv, dizajneri i modni trendovi poručuju nam da se poigramo i kombinujemo ih uz odevne komade koji su možda neočekivani.

Inspiraciju za zanimljive autfite pronašli smo na ulicama modnih prestonica sveta. Kombinacije uticajnih žena iz sveta mode inspirisaće vas da nosite patike i na posao, a da i dalje izgledate elegantno.

Uz blejzer i farmerke

Nepogrešiva formula da patike prilagodite za poslovno odevanje je spoj farmerki i blejzera. Takav autfit je sportska elegancija u pravom smislu te reči. Ako dodate zanimljivu majicu i torbu, kombinaciju ćete podići na novi nivo.

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uz predimenzioniranu košulju

Predimenzionirane košulje su veliki modni trend, a jako su korisne za posao. Kada temperature porastu, možete ih nositi umesto jakne, uz jednostavan top ispod i vaše omiljene pantalone. Naravno, patike idu kao salivene uz takvu kombinaciju.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Uz omiljeni kaput

Uprkos tome što kapute uglavnom nosimo uz čizme, u kombinaciji s kaputom izgledaće neverovatno dobro. Patike će kaputu dati ležerniji izgled, a lako ćete ulepšati autfit nekim dobrim šalom i torbom.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Uz maksi suknju

Čim dođe prolećno vreme, rado ćemo se vratiti suknjama, a maksi modeli idealni su za posao. Uz takve suknje sasvim dobro izgledaju patike, a lepšava bluza ili majica zaokružiće vaš prolečni autfit.

Foto: Arturo Holmes / Getty images / Profimedia

Uz dugu haljinu

Sigurno imate elegantnu dugu haljinu, koja bi uz potpetice možda izgledala previše večernje za posao. Ali, uz patike ćete dobiti potpuno drugačiji efekat. Poigrajte se i uparite dugu haljinu s sportskom obućom, rezultat će vas sigurno prijatno iznenaditi.

Foto: www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram