Kako da te brazilska depilacija manje boli

Foto:Shutterstock

Kada razmišljamo o brazilskoj depilaciji, ne možemo a da je ne uporedimo sa nekim adrenalinskim sportom poput skakanja padobranom. Za neke je sama ideja i jednog i drugog zastrašujuća, ali ipak probaju.

Deidra Grin, menadžerka za obuku na terenu u Evropskim centrima za vosak, preporučuje da pubične dlake budu duge bar 6 milimetara.

„Prestanite da se brijete najmanje pet dana pre termina za depilaciju,“ preporučuje ona.

Poenta je da dlake izrastu kako bi vosak bolje prijanjao za iste i uklonio ih jednim potezom. Kada je dlaka prekratka, vosak možda neće izvući sve odjednom, što će dovesti do toga da vaš kozmetičar pređe više preko tih propuštenih područja – što izaziva dodatnu iritaciju.

Što se tiče stvari koje treba izbegavati, možda ćete želeti da preskočite kofein ili alkohol na dan vašeg termina. Alkohol razređuje krv, što može izazvati veči bol, a kofein dovodi do veće osetljivosti kože.

Koji je najbolji način da se nosite sa bolom?

„Možete uzeti lek 30 minuta pre termina za depilaciju da biste ublažili bol, a takođe možete da nanesete kremu za utrnuće 45 minuta pre zakazanog termina“, kaže Tejlor Vorden, estetičarka slavnih ličnosti.

Takođe, ona tvrdi da što se češće depilirate, lakše ćete podnositi bol.

Nega kože nakon brazilske depilacije

Neposredno nakon depilacije, Vorden kaže da ne treba koristiti saune, tople kupke, solarijume i da se treba uzdržati od vežbanja 24 sata. Koža je veoma osetljiva posle, tako da treba izbegavati sve što bi moglo da izazove potencijalnu iritaciju.

Takođe preporučuje da nosite bilo šta široko i udobno što omogućava da područje diše. Gledajte da vam donji veš bude od pamuka.

Umirujuće ulje koje možete isprobati i koje može pomoći kod iritacije uglavnom sadrži kamilicu, badem i ši puter.

Koji je najbolji način za održavanje brazilke?

Vorden preporučuje piling nekoliko puta nedeljno i odupiranje želji za brijanjem između depilacija.

Kada se brijete, vi u stvari šišate te dlake.

„Ovo može dati izgled i osećaj da je dlaka tamnija ili gušća i da ima bodljikav osećaj danima nakon brijanja“, kaže ona.

Osim toga, brijanje može dovesti do uraslih dlačica.

„Ako se apsolutno morate otarasiti dlačica, obrijte samo prepone tako da se i dalje osećate negovano.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram