Kako da se savršeno našminkaš za manje od 10 minuta

Šminkanje
Foto: Felix Hörhager / AFP / Profimedia

Ne morate trošiti sate na šminkanje.

Iako svi volimo kada nam šminka savršeno izgleda, ponekad jednostavno nemamo vremena za šminkanje.

Kada je u pitanju brzo nanošenje šminke moramo se vratiti osnovama. Uz ove savete i tehnike poznate šminkerke Kejti Melinger vaše šminkanje će trajati manje od 10 minuta. Izgradite svoju rutinu i ne morate brinuti o šminkanju kada kasnite na posao ili fakultet.

Počnite sa očima

Stalno se raspravlja o tome da li prvo treba da nanesete šminku na lice ili oči, ali kada je u pitanju brzo i efikasno nanošenje šminke, želećete da se odlučite za ovo drugo.

„Prvo počnite sa očima pre nego što nanesete šminku na ostatak lica“, kaže Melinger. „Na taj način, ako vam šminka za oči padne na lice ili se razmaže, nećete upropastiti šminku za lice jer je niste stavili.“

Koristite prste

Foto: Aleksei Isachenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Ne morate da ulažete u mnoštvo skupih četkica i blendera da biste dobili besprekoran izgled.

„Vaši prsti su sjajni alati za jednostavnu primenu. Koristim svoje prste uvek kada se brzo šminkam. Ako je dovoljno dobro za profesionalce, dovoljno je dobro i za nas! Korišćenje prstiju je mnogo efikasnije od četke ili blendera koje ćete kasnije morati da čistite“, objašnjava Melinger.

Ako koristite blender za šminkanje, uverite se da je vlažan

Iako je upotreba prstiju siguran metod za brzo šminkanje, i dalje možete da se okrenete isprobanim alatima za šminkanje ako ne želite da prljate ruke. A ako izaberete blender za šminkanje, neka on obavezno bude vlažan.

Držite blender pod mlakom vodom 30 sekundi, a zatim ga nežno stisnite da biste uklonili višak vode. Na ovaj način ćete i uštedeti puder jer će blender upiti znatno manju količinu.

Izaberite pravi proizvod za obrve

Govoreći o multifunkcionalnim proizvodima, imati olovku za obrve koju možete da koristite brzo takođe je ključni trik za brzo nanošenje šminke. Melinger preporučuje da potražite olovke za obrve sa četkicom na jednoj strani i olovkom na drugoj da biste uštedeli na vremenu.

Ne žurite da ispravite greške

Kada ste u žurbi, sigurno ćete napraviti grešku ili dve. Jedna greška koja je previše česta? Prebrzo nanošenje maskare i mrlje na kapku ili ispod oka tokom nanošenja. Iako može biti primamljivo, nemojte odmah brisati mrlju dok je još mokra.

„Ovim ćete je jednostavno razmazati po očima i izgubićete još više vremena“, objašnjava Melinger. Umesto toga, ona savetuje da sačekate dok se ne osuši, a zatim obrišite pamučnim štapićem ili čistom i suvom četkicom.

Vodite računa o svojoj koži

Možda je najvažniji korak – negovana koža. Koža je kao platno za sve ove nanete stvari, tako da će vam sveže „platno“ za slikanje učiniti šminkanje 10 puta lakšim.

Da bi vaša koža bila u najboljem stanju, obavezno koristite tonik za čišćenje lica, radite piling dva do tri puta nedeljno i nanosite hidratantnu kremu ujutru pre nanošenja šminke i uveče pre odlaska u krevet.

***

Bonus video: Šminkerka Konstrakte stvara magiju pred nastup

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram