Kako da miris parfema traje što duže na vašoj koži

parfem
Foto: MANCEAU / BSIP / Profimedia

Evo kako naneti parfem da što duže traje.

Evo kako to obično ide: isprskate vaš omiljeni parfem na pulsirajuće tačke i on već ispari nakon par sati. To ume da bude frustrirajuće, ali takođe ne želimo da poprskamo previše. Postoji jednostavno rešenje koje će vam omogućiti da uživate u vašem omiljenom mirisu tokom celog dana.

Kako učiniti da vaš parfem traje duže? Prema TikTok-u, sve što vam treba je bočica vazelina. Samo nanesite tanak sloj preko pulsnih tačaka, a zatim poprskajte parfem. Parfemi se odlično slažu s uljima jer ona pomažu da miris dođe do izražaja na našoj koži.

@rainamonet_ Perfume hacks to make your fragrance last. #perfumetiktok #perfumetok #perfumetiktok ♬ original sound - xxtristanxo

Estetičarka Nikol Simpson kaže: „Vazelin se često koristi kao osnova za miris upravo iz ovog razloga. Toliko je bogat lipidima da deluje kao lepak, zadržavajući miris na koži što je duže moguće.“

Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Pored vazelina možete korisititi i druge stvari – nanošenje vašeg omiljenog losiona ili kreme za telo će postići isti cilj. Simpson preporučuje da potražite one koji sadrže avokado ili maslinovo ulje, dva botanička ekstrakta bogata lipidima.

Dermatolog Širli Či nudi još jedan savet kako da vam miris što duže traje: „Preporučujem da izaberete parfem, a ne toaletnu vodu.“

Toaletne vode sadrže između 8 i 10 odsto parfema i traju par sati, dok ‘eau du parfum’ ima između 10 i 20 procenata parfema te može trajati minimalno četiri sata.

Pošto je parfemska voda koncentrisanija i na bazi ulja, duže će trajati na koži u odnosu na toaletnu vodu u kojoj se ulja obično razblažuju vodom ili alkoholom. Dakle – ulja su najbolji prijatelj vašeg mirisa.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram