Kako da „ispeglaš“ kožnu jaknu

Kim Kardašijan, Foto: Newspress / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Baš kao i za negu kože, sprečavanje bora na kožnim pantalonama, haljinama i jaknama je često lakše nego ispravljati iste kad već nastanu. Zato treba pravilno da skladištite sve svoje kožne komade, tako što ćete ih okačiti na vešalice kako bi sprečili gužvanje i nastanak bora. Međutim, jeftine vešalice mogu da izazovu više bora tokom vremena, posebno duž predela ramena na kožnim jaknama i čak iako ih špravilno skladištite može doći do gužvanja - ali rešenje postoji.

Neke od najtežih bora za uklanjanje sa kože mogu zapravo biti one nastale mnogo pre nego što kožna odeća uđe u vašu kuću (neočekivani nedostatak kupovine onlajn). Ali, čak i da su jednostavno od stajanja, sakupili smo najbolje savete za uklanjanje bora na kožnoj odeći, sažete u nastavku.

Parite svoje kožne komade u kupatilu

Ovo možete da uradite dok se oblačite i ne oduzima puno vremena vašoj jutarnjoj rutini. Umesto da puknete ozbiljnu lovu na pravi parni aparat, samo napred i okačite svoje kožne komade u kupatilu, da li na vešalicu ili samo prebacite preko zavese za tuš kabinu. Dok ste pod tušem, pustite para da učini svoju magiju i učini čvrstu tkaninu savitljivom. Pazite da kožni komad ne okačite previše blizu vode ili će kapi ostaviti mrlje od vode. Ostavite da odstoji oko 10 minuta da se ‘ispeglaju’ bore.

Ne morate baciti ni staru tatinu jaknu – ispeglajte je, Foto: BauerGriffin / INSTAR Images / Profimedia

Kako ukloniti bore sa kože alkoholom

Koža se takođe može rastegnuti, a odlično rešenje za otpuštanje bora može se napraviti mešanjem vode sa alkoholom u flaši sa raspršivačem.

Iz daljine lagano naprskajte svoje pantalone (nemojte ih potopiti) rastvorom za sprej. Ako prvi put koristite alkoholnu metodu na kožnom komadu, prvo ga testirajte na maloj površini da biste bili sigurni da se boja neće obrisati. Ako ne nestaje, to je zeleno svetlo da ga naprskate svuda. Alkohol će olabaviti čvrstu tkaninu, a možete koristiti ruke da zagladite sve nabore.

Pošto alkohol može da isuši kožu, završite proces hidratantnim balzamom za kožu.

Kako ukloniti bore na koži peglanjem

Ako ste očajni i treba da koristite peglu, smanjite temperaturu na najhladniju. Zatim, nakon što stavite svoj kožni komad na dasku za peglanje, zgrabite jastučnicu i raširite je preko odeće. Taj dodatni sloj tkanine će stvoriti zaštitu od toplote pegle, čineći je bezbednijom za upotrebu, piše InStyle.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram