Jutarnji mejkap trik s kojim momentalno izgledate svežije

Korektor
Foto: Emma Kim / ImageSource / Profimedia

Oči su ključ.

Ako vam često kažu da izgledate umorno onda već i sami znate koliko to može biti naporno. Možda je to dobronamerno i s ciljem izražavanja empatije, ali kad se već osećamo iscrpljeno, nije nam potrebna dodatna potvrda toga, zar ne? Iako je najbolje rešenje za ovaj problem više spavanja, to nije uvek moguće, pogotovo u današnje vreme.

Zanima li vas kako možete izgledati budnije, kao da ste osam sati uživali u carstvu snova, umesto da ste se četiri vrlo nemirna sata prevrtali po krevetu? Srećom, postoji jedan make up trik uz koji možete izgledati odmorno bez obzira na to koliko ste spavali. Korektor za podočnjake je zvezda ovog trika, ali jako je važno to na koji način ćete ga naneti i šta ćete naneti na oči pre i posle njega. U tome postoji određena umetnost koju ne biste smeli zanemariti. U nastavku otkrijte koje korake treba da pratite ako želite da izgledate budnije i odmorno apsolutno svako jutro.

Krema ili serum za područje oko očiju

Prvo, nemojte zaboraviti naneti hidratantnu kremu pre spavanja jer želite da se ona dobro upije i navlaži kožu do jutra. Tako će svaki dalji korak već sam po sebi biti puno jednostavniji. Kao prvi korak u jutarnjoj make up rutini, nanesite vrlo malu količinu kreme ili seruma za područje oko očiju.

Probajte s nečim što sadrži kofein jer takvi proizvodi su poznati po tome što smanjuju otečenost i tamne krugove oko očiju. Prstom polako umasirajte odabrani proizvod, ali izbegavajte trepavice i nemojte se previše približavati očima. Stručnjaci preporučuju korišćenje proizvoda koji su hidratantni, ali ne previše masni. Ako ste skloni natečenosti, možete i držati u frižideru kako bi licu pružili dodatnu dozu svežine pre nanošenja make upa.

Make up trik koji ne funkcioniše bez korektora s potpunim prekrivanjem

Kad se radi o izboru korektora, bolje vam je da koristite formulu s potpunim prekrivanjem koja vam daje fleksibilnost prilikom nanošenja. Ne treba da koristite njegov maksimalni kapacitet, ali tu je ako vam ikad zatreba. Iako ne postoje zvanična pravila kad je u pitanju nanošenje korektora, stručnjaci ga primenjuju pre nanošenja senke i maskare, za prirodniji look. Ponekad korektor pruža dovoljno prekrivanja pa možete preskočiti puder ili se odlučiti za obojenu hidratantnu kremu kako bi vam koža izgledala sveže i sjajnije. Korektor vam može pomoći da popravite greške kod nanošenja senke, ali i zaštititi područje ispod očiju od obojenih mrlja i čestica senke.

Gde bi prvo trebalo da nanesete korektor?

Nanesite korektor ispod očiju, ali izbegavajte područje donjih trepavica. Obično smo najtamniji u unutrašnjem uglu oka, blizu nosa. Upravo zbog toga delujemo umorno. Zato tu prvo želite da nanesete korektor, a onda ga raširite i razmažite četkicom. Onda kreirajte oblik trougla između unutrašnjeg i spoljnog ugla oka, kao i vrha nosa i njega stopite s ostatkom kože za najlepši look, piše Journal.hr.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram