Jeftin trik za brisanje bora otkriva 50-godišnja TikTokerka

Foto:Screenshot/TikTok/shinebeautymalibu

Influenserka koja na svojim profilima deli savete za lepotu i negu kože, otkrila je pomalo bizarnu tehniku za kojeg tvrdi kako pomaže licu da se reši bora.

Iako joj je skoro 50 godina, kozmetičarka tvrdi kako joj stalno govore da izgleda dosta mlađe, a sudeći po njenom licu, čini se da govori istinu.

Na svom TikToku podelila je video u kojem je objasnila šta joj je pomoglo da se odvikne od mrštenja i pravljenja neželjenih facijalnih ekspresija koji uzrokuju bore.

@shinebeautymalibu Reply to @shellssweets #forehead #botox #tapetraining #aginggracefully #skincareroutine #shinemalibu #blog #trending ♬ Calm LoFi song(882353) - S_R

„Ovo je broj jedan tehnika u svetu lepote“, objasnila je i rekla da je sve što nam treba traka selotejpa.

Savetovala je da uzmemo četiri trakice selotejpa i jednu od njih zalepimo uspravno između obrva. Po komad trakice stavimo iznad svake obrve horizontalno, a zatim jedan horizontalno i preko vrha čela. Lice pre svega treba biti čisto i suvo.

Dok je radila sa dermatolozima i stručnjacima, korisnica pod nazivom „shinebeautymalibu“ naučila je kako selotejp ima ulogu prirodnog botoksa. Kako kaže, on pomaže da ne pravimo „nevoljne pokrete“ koji prouzrokoju bore.

„Nemate pojma koliko često to radite u toku dana, a sve to izaziva bore koje ćete imati do kraja života“, rekla je.

Objasnila je kako dok s trakicama budemo pravili te pokrete, one će nas zatezati, te ćemo biti prisiljeni da prestanemo.

Kozmetičarka tvrdi kako ju je svemu naučio njen dermatolog i stručnjak za njegu kože dr. Brant.

„Uz malo treninga, naučila sam kako da kontrolišem izraze lica i sprečim nastanak bora“, rekla je.

Mnogi su u komentarima napisali kako bi radije dobili nekoliko bora nego se odrekli pokazivanja emocija, a prenosi Klix.ba.

„Nikad ne bih menjala emocije za lice bez bora“, napisala je jedna žena.

***

Bonus video: Zdravo Sunčanje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram