Jedini model brushaltera koji je opasno nositi često

Victoria's Secret
Foto: Victoria's Secret via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Istraživanje koje je sproveo brend Victoria's Secret pokazalo je da čak 80 odsto žena ne zna da izabere odgovarajući brushalter. Nije ni čudo s obzirom na mnoštvo boja, veličina, stilova i ko zna čega sve još.

Olivia Hogan, stručnjakinja za izbor prave veličine grudnjaka, otkriva kako žene koje imaju veće grudi ne bi smele predugo nositi sportske modele.

Preuski sportski grudnjaci mogu oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može uzrokovati bol u vratu, ramenima i leđima, kao i oštećenje nerava. Vaš brus podržava 80 odsto težine grudi. U idealnom slučaju trebalo bi da prianja baš uz telo tako da kada se povuče, razmak ne bude veći od 2,5 centimetra. Žene s manjim grudima trebalo bi da izbegavaju duboke grudnjake i bolje im pristaju grudnjaci bez žica, otkriva Hogan.

Jedna od najčešćih grešaka koje možete da napravite je da kupite sve brushaltere u jednoj veličini. Nisu svi modeli jednako izrađeni, pa ako nisi svaki isprobala prije kupovine, moguće je da si neki pogrešno izabrala.

Kada zakopčaš brus, a on ne stoji čvrsto oko tvog tela, onda ti je taj grudnjak prevelik. Prevelik grudnjak znači nestabilnost, a može prouzrokovati i bolove u leđima, piše Net.hr.

***

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram