Ivana izgleda kao model, a zapravo je prva žena u Srbiji koja se bavi ovim zanimanjem

pilotkinja ivana milojević
Foto:Screenshot/Instagram/superfly_ivi

Ona je prva pilotkinja u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

Ko ne zna čime se zapravo bavi Ivana Milojević, lako može da pomisli da je svetski top model kada pogleda njene fotke. Objave na Instagramu ove zgodne plavuše podsećaju na, recimo, one Điđi Hadid ili Kare Delevinj. A Ivana je zapravo pilotkinja, i to prva u istoriji srpske nacionalne avio-kompanije.

Ceo život je težila ka tome da postane ono što je radio njen otac. I dok su ostale devojčice želele da budu stjuardese kada porastu, ona je želela da vozi avion.

Iako ženama nije bilo dozvoljeno da rade u nacionalnoj avio-kompaniji jer je uslov za zaposlenje bio da se završi vojska, Ivana je ipak uspela.

Da se snovi ostvaruju, dokazala je kada je dobila JAT-ovu stipendiju i počela sa obukom u Vršcu na akademiji.

Međutim, zbog porodičnih okolnosti, ona se seli u London, gde završava London Metropolitan University, kao i akademiju za pilota.

O zanimljivostima koje nosi njen posao Ivana je pričala za naš portal.

„Izdvojiću let kada sam radila sa svojom dobrom drugaricom i koleginicom Vesnom Aleksić. Skoro da nije bilo putnika koji se nije iznenadio, uglavnom pozitivno, kada su videli da ih voze dve male plave devojke. Nama je to bilo smešno i simpatično, pa smo pravile interne šale na sopstveni račun.“

A posebna priča krije se iza Ivaninih fotki s prozora aviona. I čini se da nije sve onako kako izgleda.

„Fotke kroz prozor su fotošopirane. One koje vidite da je iza mene grad ili nebo sa vetrom u kosi su uslikane na zemlji. Prozori se tokom leta nikada ne otvaraju, sem u vanrednim situacijama uz određenu proceduru sa smanjenom brzinom i visinom, kao i posebnom konfiguracijom aviona. To znači da je ono što ste videli na mom profilu naučna fantastika“, kaže Ivana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram