Hobotnica usne: Novi bizarni trend koji Ruskinje obožavaju

Moda i lepota 12. avg 202013:03 > 11. maj 2021 12:11
hobotnica usne bizarni trend
Foto:Instagram/dubaieyebrows

Na prvi, a i na drugi pogled, teško je reći zašto žene sve češće biraju novi bizarni estetski zahvat, ali jasno je da su hobotnica usne sve popularniji bjuti trend.

Pumpanje svakakvim filerima i raznorazni zahvati za bujnije usne nikako nisu novost. Međutim, vremenom je sve otišlo prilično daleko, pa je tako danas sve više devojaka sa – hobotnica usnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??????? ⚡️ ??????? (@lipsonfire) on


Zanimljivo je da je ovaj bizarni trend uglavnom popularan među devojkama na Istoku, najviše u Rusiji, gde koriguju usne tako da ivice podsećaju na talase ili pak na neku vodenu zverku poput hobotnice ili morskog ježa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Многопрофильная Клиника СПб (@taurasmed) on


Ovaj trend neobičnog oblikovanja usana već je poznat kao hobotnica usne, a mnogi ga zovu i đavolje usne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by REVISTA DMODA I Moda Española (@dmodarevista) on


Otkako se pojavio, brojni eksperti za lepotu pitaju se koji estetski hirurg bi uradio tako nešto i sasvim promenio oblik usana u nešto nesvakidašnje, a uz to i nepovratno, pišu na sajtu Oudtshoorncourant.com.

Jasno je da se bjuti trendovi menjaju iz dana u dan i da se o ukusima ne raspravlja, ali pitanje je da li će uskoro uopšte biti granica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wizaz.pl (@wizazpl) on


Menjanje prirodnog oblika usana može da nosi brojne zdravstvene posledice, tvrde stručnjaci, ali čini se da oni koji to rade ne mare mnogo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Subtle Images Medispa (@subtleimagesniagara) on


„Ovo je zaista jedan od najgorih estetskih zahvata koje sam ikad videla“, kazala je nedavno Nilam Holms, ekspert za lepotu i kožu.

Pročitajte još:

S druge strane, mnogi su ubeđeni da je sve to što vidimo na Instagramu kao novi trend zapravo fotošop i da je nemoguće da bi iko nešto slično sebi uradio.

A pre par godina neobičan trend su bile i talasaste obrve, ali ubrzo je utihnuo, pa je pitanje koliko će se i ove usne opstati. Takođe, ne treba zaboraviti i da su brojni trendovi s početka kad su se pojavili delovali sasvim suludo, ali s godinama smo ih prihvatili, pa nikako da nam dosade.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram