Haljina godine na Instagramu

Predivne haljine živih boja, koje izgledaju kao da su oslikane akvarelom, postale su veliki hit na Instagramu. Žena koja ih je osmislila ima snažnu poruku koja je utkana u njene kreacije.

Kai Collective je postao brend na glasu zahvaljujući specifičnoj estetici koja krasi njihovu odeću. Haljine ovog brenda izgledaju seksi, luksuzno, drugačije, nose ih žene različitih oblika tela i etniciteta, a najpoznatiji model haljinu Gaia mnogi nazivaju i haljinom godine.

Bijonse, jedna od najvećih diva našeg vremena, dala je svoju ličnu preporuku za ove komade, a iza njih stoji žena afroameričkog porekla – Fisajo Landž.

*

Pre nego što je postala dizajnerka, Fisajo je bila influenserka koja je maštala o stvaranju svoje odeće.

Pročitajte još:

„Na putovanjima bih odlazila u prodavnicu materijala i dizajnirala odeću od tih tkanina. Primetila sam da dobijam puno pitanja na svom blogu i društvenim mrežama za te komade“, ispričala je.

Tako je ubrzo rođen njen brend Kai Collective.

Fisajo je želela da njen brend bude nešto više od odeće. Ideja joj je bila da stvori malu zajednicu.

„Žene, posebno tamo odakle ja dolazim, nisu odgajane sa dovoljno samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Obožavam žene koje otkrivaju i vraćaju našu moć i značaj. Želela sam da izgradim brend koji to omogućava kroz ono što znam, modu i lepu odeću“, rekla je.

*

Sa snažnom feminističkom porukom i kolekcijom ispunjenom komadima koji su dizajnirani da laskaju svim oblicima tela, Kai Collective je za nekoliko godina od lansiranja 2016. stekao veliku slavu.

Naravno, tome je pomogla podrška Bijonse, ali je odeća zaista očaravajuća.

Najuspešniji komad je Gaia haljina, a to ne čudi. Ona savršeno prati liniju tela i na predivan način ističe obline – a o dezenu da ne govorimo. Pravo malo umetničko delo.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram