Grozne patike Kanjea Vesta ponovo u centru pažnje

Kanje Vest
Kanje vest; Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kanje Vest je konačno pustio u prodaju novi model patika Yeezy Foam Runner i ponovo postao glavna tema u svetu mode i inspiracija za fore i fazone na društvenim mrežama.

Neki su ih u startu proglasili „najružnijim patikama na svetu“, drugi kažu: „Jedva čekam da počnem da ih proizvodim na 3D printeru i prodajem za pet dolara“. Kanje Vest se ne osvrće.

Cena Yeezy Foam Runner patika je 75 dolara, a prototip je napravljen od etilen-vinil acetata i pene koja je proizvedena od algi.

Pročitajte još:

Model je predstavljen krajem prošle godine, a najavljeno je da kompanija planira i izgradnju farme na kojoj bi se uzgajale alge potrebne za proizvodnju ovog i budućih modela ekološke obuće.

Ipak, ispostavilo se da mnogima više liče na obične gumene kroksice koje je „krokodil sažvakao i ispljunuo“ ili su imale „tretman“ u mikrotalasnoj.

Neki misle da mu je inspiracija bila korpa za veš, ili biciklistička kaciga ili cediljka za rezance ili… Slobodno nastavite niz asocijacija, ali i pre nego što su puštene u prodaju, lista čekanja bila je poduža, a influenseri ih već uveliko testiraju i oduševljavaju se.

Yeezy Foam Runner stižu u nekoliko osnovnih boja (bela, bež, crna), a zanimljivo je da se proizvode samo u punim veličinama.

Uvertira u eko pena patike bile su, inače, Kanjeove papuče koje su fanovi proglasili za zatvorske.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram