Greške koje najčešće pravimo kad bojimo kosu kod kuće

Nemojte i vi!

Kada se upuštate u proces bojenja kose kod kuće, prvi korak predstavlja detaljna lista grešaka koje ne smete napraviti. Ja sam ih štreberski izučila i ispitala, i uz detaljnu analazu svela na šest stvari koje ne treba da radite.

Razlog ovog pomnog istraživanja jeste to što sam se našla u situaciju da drugarici prvi put bojim kosu kod kuće, a Jovanina plava kosa zaista iziskuje dosta pažnje.

Foto: Promo

Zato smo pre svega ispitale dobro njen ton i podton na L’Oreal skali, kao i stanje same kose, kako ne bismo odabrale pogrešnu boju. Pogotovo što njeno stanje kose nije dozvoljavalo korišćenje blanša, odabrana nova boja nije smela da bude suviše svetla, jer ne bi uspela da pokrije neželjene tonove.

Foto: Promo

Neiskusnom laiku poput mene, bilo je jako bitno da nauči i kako se pravilno nanosi sama boja, u čemu mi je pomoglo L’Oreal Paris Excellence pakovanje, koje sadrži sve neophodne elemente za brzo i jednostavno bojenje kose.

Pored toga, analizirala sam i da li boju treba ipak držati duže, ali i kako treba da izgleda nega kose nakon kolorizacije, što sve možete pogledati u videu na početka teksta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram