Prvi put sam drugarici bojila kosu kod kuće – rezultat nas je oduševio

Foto: Nova.rs

Bjuti trik koji štedi novac, a i vreme.

Bojenje kose je često jedna od stresnijih bjuti rutina za žene. Bilo da to radite prvi put kao ja, ili samo želite da promenite boju za nijansu ili dve, sama činjenica da stavljate na kocku ono što prvo ljudi vide na vama nije nimalo naivna.

Dodatni pritisak predstavlja kada po prvi put bojite kosu drugarici, i to bez ikakvog iskustva. Zato sam temeljno ispitala kako da joj ispunim želju, a da ne uništim njenu lepu plavu kosu.

Pre svega, stvar je u tome da ne odaberete farbu samo na osnovu slike na njoj jer to je recept za katastrofu. Drugo, suština je i da poznajete svoj podton jer upravo od njega zavisi koliko će dobijena nijansa biti u skladu sa očekivanjima kućnog bojenja.

Zato kako biste izbegle žuti ili narandžasti rezultat, odaberite tamniju ili do dva nivoa svetliju nijansu u odnosu na trenutnu. U tome vam može pomoći L’Oreal tabela.

Foto: Promo

Pre nego što uopšte odete do prodavnice, potrebno da je odredite jasan cilj koji želite da dobijete bojenjem.

Ukoliko je to potpuno pokrivanje sedih ili intenzivnija promena, potrebno je da koristite trajne boje za kosu, kao i odgovarajuću negu, kao na primer onu koja se nalazi u L’Oreal Excellence pakovanju, da bi se boja bolje primila za dlaku, ali i da biste dobili dugotrajniji rezultat. S druge strane, ukoliko samo želite da osvežite boju ili prekrijete pokoju sedu, u redu je da koristite polutrajnu boju sa 50% – 70% pokrivne moći.

Foto: Promo

U tome su vam najbolji saveznici ilustracije pre i nakon bojenja, koje se nalaze na pakovanju i koje pomažu pri poređenju sa trenutnom nijansom i upozoravaju ako nova boja nije adekvatna za nju.

I sada ste spremni da započnete proces bojenja, koji je, iz ličnog iskustva, izuzetno lak i jednostavan, a i traje kratko. Sve što vam je potrebno se nalazi u pakovanju i jasno je naznačeno brojevima. A i nanošenje je vrlo prosto, čak i za početnike poput mene. Uz pomoć četkice laganim pokretima nanosite od temena ka vrhovima i na kraju sve utrljate. Jedino na šta treba da obratite posebnu pažnju jeste da boju ne držite duže nego što piše – jer može doći do suprotnog efekta. Zato počnite da merite vreme od prvog nanošenja.

Takođe, kako biste izbegli svrab ili osip, 48 sati pre bojenja nanesite malo farbe na kožu kako biste utvrdili da niste alergični na neki od sastojaka.

A kako smo Jovana i ja ovo odradile, pogledajte u videu na početku teksta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram