„Gola“ haljina u kojoj je Kejt Midlton osvojila princa

Kejt Midlton; Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Te večeri, sad već davne 2002. godine, Kejt je bila zvezda humanitarne modne revije. Kad je izašla na pistu u provokativnoj providnoj haljini, svima je zastao dah, a princ Vilijam je bio oboren s nogu.

Legenda kaže da je princ Vilijam dugo bio tiha patnja Kejt Midlton i da je čak promenila školu da bi ga upoznala. S druge strane, prema pričama njihovih prijatelja, Vilijam se u Kejt zaljubio 2002, kad ju je video na studentskoj humanitarnoj modnoj reviji.

Ketrin se tu pojavila u ulozi modela i nosila je prozirnu haljinu koju je dizajnirala studentkinja Šarlot Tod.

Pročitajte još:

„Dobro se sećam te večeri. Ona inače nije bila devojka za rizike. Bila je vrlo konzervativna u odevanju i ponašanju. Onda je izašla na scenu u toj haljini. Verujem da su svi pomislili isto: ‘Vau, izgleda sjajno!’. Vilijam je isto pogledao u nju i takođe bio impresioniran“, ispričao je svojevremeno njihov kolega iz studentskih dana za CNN.

„Gola“ haljina Kejt Midlton; Foto: Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia

Izrada haljine koštala je oko 30 funti, a nakon što su mnogo godina kasnije Vilijam i Kejt objavili veridbu, Šarlot je dobila ponudu da je proda za 1000 funti, ali odbila je. Na kraju je haljina završila na aukciji i prodata je za čak 78.000 funti.

„Gola“ haljina Kejt Midlton; Foto: l94 / Zuma Press / Profimedia

„Ako je istina da je moja kreacija promenila interesovanje princa za Ketrin iz platonskog u romantično kao što se priča, onda mi je drago da sam imala ulogu u tome, koliko god ona bila mala. Kada sam sedela i plela haljinu, nisam mogla ni da zamislim da će biti tako važna“, rekla je dizajnerka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram