Godinama sam istraživala parfeme od kojih mirišeš skupoceno kao milionerka i našla sam ovih 10

parfemi
Foto:Shutterstock

"Volim da mirišem kao da sam bogata."

Novinarka Viola Levi, koja se bavi lepotom i ima bjuti kompaniju, jednostavno voli da miriše skupo i stoga je godinama istraživala koji parfemi daju taj miris milionera.

„Ljudi stalno pričaju kako žele da mirišu privlačno, misteriozno, primamljivo, ali ja volim da mirišem kao da sam bogata. Dok nam u mnogim reklamama za parfeme prodaju ideju prave ljubavi (obično predstavljaju par koji se brčka na plaži ili mazi u liftu), moja idealna srećna žena odlazi u penziju u vili u Njujorku okružena dijamantima. I želim da moj parfem to odražava.“

Viola kaže da potiče iz skromne porodice i da je maštala o tome da živi glamuroznim životom, a parfem je bio savršena ulazna tačka. Onda, kada je počela da piše o bjuti temama, prisustvovala je mnogim promocijama parfema i vremenom isprobala mnoge mirise.

„Ako želiš da mirišeš skupo, to ne znači da si plitak i materijalista, ali uz takve luskuzne note možeš makar malo da ušeštaš u svet kakav možda sanjaš. I ne moraš čak ni da trošiš mnogo da bi mirisao skupo, postoji mnogo luksuznih parfema koji mirišu mnogo otmenije nego što biste rekli po ceni.“

Na kraju krajeva, za razliku od drugih kozmetičkih proizvoda, parfem se ne odnosi na to kako izgledate i nije tu da vas učini ‘lepim’. Ili mirišete dobro ili ne. A ako mirišete skupo, odmah ćete se osećati dobro, kaže Viola i za Mari Kler predstavlja svoj izbor 10 parfema koji mirišu skupoceno.

Ormonde Jayne Ormonde Woman

„Ovaj parfem ima neverovatnu količinu crne kukute koja će vas oduvati i uz taj parfem ćete se osetiti kao da nosite veliku tijaru. Tvorac ovog parfema je pravio sveće za Chanel, pa odlično zna kako mirisati skupoceno.“

The Perfumer’s Story Tuscan Suede

Ovo je snažna mešavina jasmina i lista ljubičice i podseća na zvezde hedonisičke ere osamdesetih Debi Hari i Grejs Džons, kaže Viola.

Olfactive O Skin

Ovo je više sintetički nego prirodni miris, ali u najboljem smislu jer miriše drugačije na svakom ko ga nosi.

„To je kao da imate svoj sopstveni parfem, a ne morate da ga platite čitavo bogatstvo.“

Superdrug Layering Lab Blossom

Ova kombinacija jasmina i ćilibara napraviće u trenu od vas fam fatal. Možda nije dugotrajan kao neki parfemi, ali definitivno će vam pružiti zadovoljstvo svakog dana.

Frédéric Malle Eau de Magnolia

„Ovo je za mene pravi biser. Daće vam sav glamur, a takođe je svež i pravi izbor za one koji ne vole teške parfeme.

Penhaligon’s Liquid Love

Ovaj parfem ima cvetne note koje se uzdižu do novih visina. Osećaj je kao da se kupate u kadi punoj ruža.

Floral Street Iris Goddess

Puderaste note irisa i ljubičice daju modernu transformaciju ovom divnom parfemu. Ima i primesa vanile, kao i nebične arome ljute papričice, što deluje odlično.

Thameen Insignia

Ovo je parfem iznad svih drugih sa prefinjenim notama kože i sandalovine.

Goutal Paris Eau d’Hadrien

Napravljen je 1981. i odmah je postao klasika, sa sve svojim notama sicilijanskog limuna i grejpa, te asocira na vikend u Toskani.

Ellis Brooklyn Salt

Ako vam nedostaje sunca, mora i peska, ovaj parfem je za vas jer je aluzija na savršen dan u luks rizortu na plaži.

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram