Najbolji novi parfemi koji su izašli ove godine, a zavode bez greške

Parfem
Foto: Louis Vuitton via BestImage / Bestimage / Profimedia

Miris po kom smo prepoznatljivi je duboko lična stvar.

Dobro izabran parfem ima moć da podiže i uliva samopouzdanje, ali može i da pojača sećanja na prošlost koja u nama izazivaju lep osećaj. Možda ste emotivno vezani za parfem koji koristite godinama, ali na tržištu su se pojavili novi mirisi među kojima je sigurno i onaj koji biste osećali kao svoju drugu kožu.

Izdvojili smo 8 zavodljivih parfema koji su izašli 2023.

Hermès Un Jardin à Cythère

Citrusni i drveni miris, Un Jardin a Cithere kombinuje zanosne note trave sa snagom maslinovog drveta i nežnošću svežih pistaća.

Liis Lucienne

Teško je ne zaljubiti se u ovaj miris, koji evocira toplije vreme i šik, od glave do pete, potpuno belu lanenu kombinaciju. Dozvolite notama mirisnog lokvanja i zmajevog voća da vas okruže, donoseći suptilnu harmoniju svaki put kada uđete u prostoriju. Kora limuna i magnolija su vrh ovog fantastičnog i oštrog prolećnog mirisa.

Jo Malone London Osmanthus Blossom

Iako je svež, ovo je posebno privlačan miris. Deo Jo Malone limitirane cvetne kolekcije je jedna od četiri kreacije brenda koje su inspirisane autohtonim cvetnim drvećem u Kini. Dok su note slatkog osmantusa na oštrijoj putanji, slojevi kajsije i mekog antilopa daju ne samo dostojanstvenu eleganciju već i zavodljivu, telesnu auru kada se nose.

Kilian Paris Can’t Stop Loving You

Ovaj izuzetno šarmantan, dublji cvetni mošus dovodi prepoznatljivu Killian duboku amber baznu notu do savršenstva. Gornje note su cvet narandže i Paradisone; srednja nota je med; bazne note su hrastova mahovina, vanilija sa Madagaskara i olibanum.

Tom Ford Cherry Smoke Eau de Parfum

Amber začinski miris za žene i muškarce. Gornje note su kisela višnja i šafran; srednje note su koža, maslina, kineski osmantus i kajsija; bazne note su drvene note, dim i cypriol oil ili Nagarmotha.

Byredo Unnamed

Unnamed ostavlja slobodu da stvaramo sopstvene asocijacije, bez granica. Poziva na slike najdubljeg šumskog zelenila, bujnog sa tamnim cvetajućim ljubičicama i tankim mekim laticama irisa, natopljenim začinskim paprikama i voćnim tonovima koji daju suptilni „joie de vivre“.

Gucci Bloom Eau de Parfum Intense

Gornje note su đumbir, kruška i mandarina; srednje note su tuberoza, jasmin koji cveta noću, jasmin sambac i cvet narandže; bazne note su pačuli, mahovina i kokos.

Oud Vanille Cartier

Decenijama, Cartier je dominirao klasičnim mirisima mošusa sa Must de Cartier. Sada je najnoviji miris francuske kuće jošbolji – štaviše, to je miris koji ćete nositi tokom cele godine. Slatka vanila i drvo ouda su, naravno, savršeni za zimski odmor pored vatre isto koliko i za prijatne letnje noći na plaži.

***

Bonus video: Beogradski frizer rekao je sve što treba da znate o Didi J na Gremiju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram