Genijalan razlog zbog koga aluminijumsku foliju ujutru treba da stavite na lice

Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Obavezno probajte!

Od svih stvari za koje aluminijumska folija može da se koristi (a ima ih zaista mnogo), pravljenje maske za lice je verovatno poslednja stvar koja bi vam pala na pamet.

Ali, poznati šminker Remi Gafini tvrdi da je on baš za to koristi i to svakog jutra.

Sve što treba da uradite jeste da otcepite nekoliko komada folije, dovoljno velikih da vam porekriju celo lice. Zatim ih oblikujte tako da imate prostor za oči, usta i nos, pa dobijeni komad folije stavite u zamrzivač na 15 minuta do sat vremena.

Ako već uveče znate da ćete ujutru koristiti ovu masku, onda sve možete da spemite pred odlazak u krevet.

Ujutru jednostavno ustanite, umijte se i izvadite masku iz zamrzivača. Dajte joj dva, tri minuta da se malo „opusti“ i onda stavite predivni, ledeni metal na lice. Foliju oblikujte tako da vam lepo prekrije celo lice, a posebno problematične delove (ispod očiju i obrazi). Zatim se zavalite i iskulirajte (bukvalno) 15 minuta sa maskom na licu.

Foto: Shutterstock

Slavni šminker je za sajt „Refinery 29“ objasnio da je ova maska najbolji lek za mamurluk koji je ikada probao, ali da je sjajna i za ljude koji nisu proveli čitavu noć u klubu. Naime, ne samo da će smanjiti otoke po licu, već će i smanjiti crvenilo, bilo kakve iritacije, koža će izgledati zategnutije a pore umanjeno.

Zato je ovo sjajna taktika i ta one dane kad vam je jednostavno jako važno da izgledate savršeno, bilo da se radi o dejtu ili nekom važnom poslovnom sastanku.

***

BONUS VIDEO: Brze frizure za 3 minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram