Frizura koju ćemo stalno viđati u 2023: Kosi daje volumen, a s lica briše godine

frizura
Foto: John Marshall Mantel / Zuma Press / Profimedia

Možete je isprobati i na kratkoj, i na dugoj kosi.

Kako se proleće bliži, razmišljamo o odlasku kod frizera i promeni na kosi. Zamišljamo taj osećaj nove frizure, čiste, sjajne i lepršave kose, osvežene boje… ali kada dođe trenutak da kažemo frizeru šta želimo – zapravo ne znamo šta bismo uradile s kosom. Jedino što znamo je da želimo promenu.

Mnoge žene ipak ne žele drastične promene poput skraćivanja kose ili prelaska iz svetle u tamnu kosu i obrnuto. Ako ste se našli u takvom problemu, tu je frizura koja će biti savršeno rešenje, pše story.hr.

Zahvaljujući TikToku, trendovi frizura se kreću velikom brzinom. Ali jedan trend ima sve znakove da bi mogao biti vodeći za 2023. godinu.

U pitanju je takozvani curve cut, tj. stepenasto ošišana kosa čiji slojevi daju oblik krivulje. Slojevi se lagano spuštaju, naginju prema licu lagano prikrivajući obraz, bradu i ključnu kost. Takođe uokviruju lice i posebno ga naglašavaju, a krajevi će biti podšišani i sveži.

Ono što je kod izbora ovog načina šišanja savršeno je da pristaje svakome. Odlično izgleda na kratkoj, srednjoj i dugoj kosi, a pristaje svakoj boji kose, ali i pomlađuje.

Još jedan benefit ove frizure je što će kosa izgledati gušće i s više volumena. Kosu možete fenirati četkama, ali i ostaviti da se prirodno osuši na vazduhu.

Šta god izabrali, ova promena će bez sumnje biti idealna jer nije drastična, a ipak daje svež izgled i zdravu, podšišanu kosu.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram