Frizura koja je hit proleća, a čini čudo za tanku kosu

Moda i lepota 25. apr 202216:04 > 16:05
Odri Tatu
Odri Tatu; Foto: Guignebourg Denis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Francuski bob doživljava veliki povratak, a osim što izgleda neverovatno šik, lako se održava, a tanka kosa doživljava renesansu.

Ne treba vam mnogo mozganja i odmeravanja da biste isprobali francuski bob – on je jednostavno dobra i logična ideja, piše Grazia.hr i daje „zlatna pravila french boba“.

Pre svega, ako se borite godinama s tankom kosom i niste nikada zadovoljni rezultatom kad ustanete s  frizerske stolice, možda je vreme da jednostavno odustanete od duge kose. Nisu sve frizure za svaku kosu, niti za svaki oblik lica.

Ovu frizuru definiše rez od nivoa usana nagore, u kombinaciji s ravno isečenim šiškama i razbarušenim stilom koji su popularisale šik Francuskinje, ali dužina može da bude i u nivou s bradom.

Ako imate ovalni tip lica, vama naravno stoji svaka frizura, ali ova bi mogla da „legne“ i onima s duguljastim licem, dok bi one s četvrtastim licem ipak trebalo da biraju malo dužu verziju. Ako imate srcoliko lice, takođe ne treba da se bojite boba, samo se odlučite za onaj s puno lejera kako biste naglasili jagodice.

Ako ste se odvažili na ovaj korak, čestitamo – pred vama je jedno opušteno leto u kojem ćete uživati u minimalnoj količini vremena koje ćete ulagati u ovu frizuru. Idealno je sušiti kosu na suncu bez stilizovanja i koristiti neko od ulja i sprejeva s morskom soli kako bi dobili taj razbarušeni, ali negovani stil.

*

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram