Frizer Megan Markl pokazao kako da se najlakše sam ošišaš

Moda i lepota 14. apr 202010:25 > 11. maj 2021 12:12
Foto: Printscreen/YouTube/George Northwood

Konačno se neko setio da reaguje na nesrećne "karantinske frizure" koje preplavljuju društvene mreže i pokuša da ublaži muke muškaraca i žena s kratkom kosom video tutorijalom s relativno jednostavnim uputstvima za šišanje.

Čuveni britanski frizer Džordž Nortvud (41), koji je poslednjih godina radio s Megan Markl, ali i brojnim drugim selebritijima, na svom YouTube kanalu pokazao je kako muškarci sami mogu da skrate kosu dok su u izolaciji, odnosno dok su frizerski saloni zatvoreni.

Nortvud je sam sebi bio model i, kako kaže, potrudio se da uputstvo za „karantinsku kreaciju“ učini što jednostavnijim i prilagođenim svima s kratkom kosom. Ipak, potrebno je da imate mašinicu za kosu sa nekoliko nastavaka, (bilo kakav) češalj i što oštrije makaze.

Većina mašinica ima nastavke od 1 do 4. Nortvud počinje s nastavkom 4, potezima od zulufa ka temenu, s obe strane. Ističe da je važno da uhvatiti liniju, kojom se ruka lagano odmiče od glave pri vrhu, tako da se ne skrati gornji deo koji treba da ostane malo duži, a da ne bude naglih rezova. Takođe, uvek treba mašinicom pratiti smer u kojem kosa raste.

Pročitajte još:

Isti potez koristi i za kosu pozadi, čak mu ni dodatno ogledalo nije potrebno. Sledeći koristi nastavak 3 kako bi donje delove dodatno skratio, a nastavak 2 uzima samo za delove oko vrata i ušiju.

Za kraj ostavlja najteži deo – da makazama skrati kosu na temenu. Pramen po pramen povlači češljem, hvata između prstiju, skraćuje makazama na željenu dužinu i ujednačava tako da na kraju dobije polukružni oblik. Priznaje da je to i za njega prilično teško i nezgodno, pa usput preporučuje i frizuru koja ne zahteva šišanje tog dela.

Pogledajte kako da izvedete ovu akciju.