FOTO Šta nose privilegovane žene na ulicama Monaka

Monako
Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP / Profimedia

Nije život crveni tepih, a to dokazuju i slike autfita žena iz Monaka.

Pre nekoliko godina sam autobusom putovala na more na Siciliju. Mesto u kom sam bila smeštena je dosta podsećalo na Sutomore, pa smo svako veče bežali u prelepu Taorminu. Tu sam bila u stanju da sedim na klupi i posmatram ljude, uživam u toj neverovatnoj lakoći postojanja, ali smažem i po neki marcipan, na koji su Sicilijanci jako ponosni. Već prvo veče sam ošacovala neki lokal za bogate u kom se svirao džez, klub je bio na terasi sa koje je pucao pogled na zaliv kao sa razglednice. Prvo veče sam samo provirila i rešila da se poslednje vreme častim pićem baš tu, iz čiste radoznalosti. Tako je i bilo. O doživljaju drugom prilikom, ali ono što me je najviše fasciniralo je što su oko mene sedeli zaista prebogati ljudi, evropski krem i iako elegantni, bili su obučeni potpuno svedeno, bez sjaja, firmi koje šljašte, ništa Gucci šnale na kaišu, nikakvi suvišni detalji, a to je važilo kako za stil, tako i za ponašanje. Niko nije mahao svojim statusom i parama. To je ujedno bio samo jedan od dokaza teorije koju sam putujući razvila – najbogatijima se najmanje vidi da su bogati.

E, pa sudeći po slikama Monaka i Monte Karla, isto važi i za ovaj deo Evrope. I kad smo kod Francuske, pre neki dan se koleginica vratila iz Pariza, kaže žene mahom nose cegere preko ramena, ne šminkaju se i obučene su kvalitetne, ali udobne, mahom crne komade.

Dakle zaboravite na fotke street style mode dok traju Nedelje mode, zaboravite modne influenserke. Realna slika ulica je mnogo drugačija u svim evropskim prestonicama, pa i u Monaku. Uverite se sami.

Monako
Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: Alexander Demianchuk / TASS / Profimedia
Foto: – / Huber images / Profimedia
Foto: Dinendra Haria/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

*

*

*

***

Bonus video: Zdravo Sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram