FOTO Najpoželjnija haljina na svetu šokira – izgleda kao da ste skroz nagi

Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gotjeova haljina je na tronu ove godine.

Modna platforma The Lyst objavila je najtraženije komade u drugom kvartalu ove godine – a visoko treće mesto zauzela je haljina koja šokira svojim dizajnom.

U pitanju je „gola“ Jean Paul Gaultier x Lotta Volkova haljina – koja na sebi ima print nagog ženskog tela. Hrabre žene koje se usude da iznesu ovu ekstavagantnu kreaciju zbog te varke izgledaju kao da su potpuno nage.

Ovu haljinu već nose žene na ulicama Londona.

Foto: COBRA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Haljina je zamisao ruske stilistkinje Lote Volkove, koja je lansirala kolekciju iz arhive Jean Paul Gaultier. U ekscentričnoj kolekciji je i čuveni grudnjak sa šiljcima, koji je prvi put viđen na Madoninoj turneji Blond Ambition 1990. godine.

Gotije je koristio „trompe l’oeil“ – tehniku koja koristi realistične slike da bi stvorila optičku iluziju da objekti postoje u tri dimenzije – u provokativnim kolekcijama tokom devedesetih, često postavljajući nago telo na obučeno telo.

Zato ne čudi što je ova izazovna haljina sada veliki modni hit, a košta 590 evra.

Foto: Jean Paul Gaultier

Stilistkinji Loti nije strano da šokira modni svet – takođe je njena ideja viralna Miu Miu kampanja sa mikro suknjom, koja se sada može videti svuda.

***

BONUS VIDEO: Majdini autfiti za pet dana putovanja – šta da spakujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram