FOTO Kako izgleda oporavak od plastičnih operacija

Moda i lepota 03. apr 202120:10 > 11. maj 2021 12:09
Plastična hirurgija
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Plastična hirurgija se poslednjih godina često doživljava kao brz i lak način da se promeni lični opis.

Istina o oporavku posle tih zahvata je zapravo jako mučna i podrazumeva podlive, masnice i bol.

Kad su operacije grudi u pitanju, konci se skidaju posle dve nedelje, a posle operacije je poželjno nositi grudnjak. Ožiljak je potrebno tretirati narednih godinu dana, a neko vreme nakon same operacije je zabranjeno naprezanje, savijanje i nošenje, dizanje teških stvari.

Posle rinoplastike (operacija nosa) prve dve nedelje se savetuje disanje na usta, a dok spavate glava mora da bude na visokom uzglavlju kreveta. Sedam dana nakon što je izvršena operacija nosa skidaju se tamponi i kompresivne maske.

„Izbegavajte vruće kupke i tuširanje sa parom, jer to može dovesti do spadanja tampona i maske, što u prvim danima nikako ne bi smelo da se desi! Otoci i modrice ispod očiju se javljaju tokom prvih nedelja nakon operacije, pa stavljajte hladne obloge preko očiju, kako biste umanjili njihovu pojavu. Međutim, otoci i modrice se povlače nakon 2-3 nedelje nakon operacije- Takođe, moguća je pojava glavobolje.

Pročitajte još:

Nekoliko nedelja od operacije poželjno je da se suzdržavate od napornih fizičkih aktivnosti, duvanja nosa i naglog povlačenja garderobe preko nosa, kako ne bi došlo do krvarenja i otoka. Naočare za vid i sunčane naočare izbegavajte mesec dana“, piše na sajtu dr-colic.

Kod fejsliftinga zavoji se uklanjaju nakon 1-2 dana. Tada će pacijent imati otok i krvne podlive, kojima će trebati oko nedelju dana da se povuku. U ovim prvim danima prisutan je osećaj utrnutosti kože lica, ali on je kratkog trajanja. Nakon 7-10 dana skidaju se konci, tako da se pacijent već nakon okvirno 10 dana od urađenog zahvata može vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Pogledajte neke od fotografija oporavka.

Operacija nosa
Foto: Gent SHKULLAKU / AFP / Profimedia

*

Operacija nosa
Foto: XPUSJP / Backgrid UK / Profimedia

*

Plastična hirurgija
Foto: mediadrumworld.com / Kristen Sni / Media Drum World / Profimedia

*

Plastična hirurgija
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

*

Plastična hirurgija
Foto: – / SWNS / Profimedia

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram