Fotka koju najviše Srpkinja nosi kod estetskog hirurga

Moda i lepota 26. jul 202112:00 > 12:55
Foto: Shutterstock

Verovali ili ne, postoje trendovi u estetskoj hirurgiji. Tako su u jednom trenutku žene nosile nečije fotografije sa željom da imaju takav nos ili možda iste takve jagodice, a sada je filter-trend u punoj snazi.

Listajući Instagram mogli smo da primetimo te trendove, a da njih nismo bili ni svesni. Nije bilo dileme da mnoge devojke imaju isti nos ili iste usne. Ili i jedno i drugo. Ali ono što nas zanima jeste da li su ti trendovi i dalje aktuelni ili će ipak doći do neke promene na našim Instagram fidovima i televiziji.

„Srećna okolnost je da se naše žene sve više vraćaju prirodnom izgledu. Negovan, svež i lep izgled su njihova želja prilikom zakazivanja i dogovaranja oko estetskog zahvata. Beži se od veštačkog izgleda, a trendove poput Barbi nosa, fow eyes ili Brac usana skoro pa da ostavljamo u prošlosti” kaže za Zadovoljna.rs dr Kristina Davidović, specijalistkinja radiologije i predsednica Udruženja interdiciplinarne estetike i antiejdžing medicine Srbije.

Žene više ne donose fotke poznatih osoba u želji da postignu izgled poput njihovog ili samo jedan deo lica koji žele da bude takav. Ono što je novije, a deluje ipak pomalo čudno, jeste taj filter-trend o kome se dosta priča u poslednje vreme.

„Pacijentkinje dolaze sa svojim slikama na kojima je primenjen Instagram ili Snepčet filter i traže – to!”, nastavlja dr Kristina.

Američko udruženje plastičnih hirurga potvrdilo je slične anegdote, te da se broj sličnih zahteva pacijenata znatno uvećao duž cele SAD. Mada, nisu bili u mogućnosti da izdaju tačnu statistiku što se tiče ovog trenda.

Svake godine se uvećava broj korisnika društvenih mreža. Takođe, „standard” za postizanje nivoa Instagram infulensera je proširen, te samim tim postoji potencijalna ekspanzija ideala lepote na društvenim mrežama. Ali s obzirom na to da ne znamo uvek šta stoji iza algoritama za uređivanje Instagrama i drugih mreža, oslanjanje na filtere društvenih mreža za hiruršku inspiraciju može i prekoračiti granice onoga šta je poželjno uraditi sa ljudskim telom.

Bonus video: Šminkanje po vrućini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram