Dizajner haljine Merlin Monro rekao ono što svi mislimo o Kim Kardašijan

Foto: Twentieth century fox film corpo / AFP / Profimedia, WALTER / Bestimage / Profimedia

Da li je i vama kultna haljina na Kim Kardašijan izgledala neukusno?

Kada je Kim Kardašijan izašla na crveni tepih Met Gale noseći originalnu haljinu Merilin Monro iz 1962. godine, u kojoj je fatalna plavuša pevala „Srećan rođendan” predsedniku Džonu F. Kenediju, podelila je javnost.

Dok su neki slavili Kardašijan zbog njenog omaža ikoni, istoričari kostima i konzervatori osudili su rijaliti zvedu zbog štete koju je nanela dragocenoj haljini.

Modni dizajner Bob Maki, koji je nacrtao skicu za originalnu haljinu u svojoj ranoj karijeri, radeći kao asistent za Jean Louis, takođe je osudio Kim Kardašijan.

„Mislim sam da je to bila velika greška. Merilin je bila boginja. Luda boginja, ali boginja. Bila je jednostavno fantastična. Niko se tako ne fotografiše. I to je urađeno za nju. Dizajnirano je za nju. Nikoga drugog ne bi trebalo da vidmo u toj haljini“, rekao je za EW.

Monro je i dalje predmet fascinacije, ali je takođe stalno pogrešno shvatana. Očajnički je želela da je više od lepog lica i tela, da je shvataju ozbiljno kao glumicu i kao ljudsko biće.

Merlin Monro Foto: Twentieth century fox film corpo / AFP / Profimedia

Kim je držala rigoroznu dijetu kako bi se uopšte stala u haljinu i blajhala je svoju kosu – što je baš ono protiv čega se sama Merilin borila.

„Ne znam šta Kim Kardašijan vidi u samoj Merilin niti koliko ona zna o njenoj istoriji. Ali definitivno će sada Kim biti vezana za tu haljinu kao i Merilin – tako da će to biti haljina Merilin Monro koju je Kim Kardašijan nosila na Met Gali“, primetila je voditeljka EW Ališa Malone.

***

Bonus video: Modni promašaju na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram