Dior džordanke – patike koje želi da kupi pet miliona ljudi

Dior
Foto:Dior via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Flert patika i luksuznih brendova je ove godine dostigao krešendo lansiranjem Dior x Air Jordan 1.

Patike koje su dobile i nadimak – Diordan su od lansiranja napravile ogroman hajp. Čak pet miliona ljudi se ovog jula prijavilo da ih kupe, a kompletna serija je bila limitirana na samo 8.000 pari. Da, dobro ste pročitali – pet miliona! To je samo dva miliona manje nego što Srbija ima stanovnika.

Šta je to zbog čega su Dior x Air Jordan postale najtraženije na svetu, a njihova cena među kolekcionarima uveliko divlja­?

Dior džordanke
Foto: Dior x Air Jordan via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Prvo – luksuzne su, odlično izgledaju, blagoslovio ih je Džordan lično, napravljene su u Italiji od Dior kože, dizajnirao ih je Kim Jones, ručno su nijansirane.

Pročitajte još:

Prvobitno su prikazane na Diorovoj reviji u Majamiju, a dizajner te modne kuće Kim Jones ima i ličnu priču sa „džordankama“. Svoj prvi par je svojevremeno kupio tako što je sa dva druga skupio zajedničke pare, i onda je svako od njih patike nosio po nedelju dana. Posle ove rotacije, u godinama koje su usledile i tokom kojih je postao poznat i bogat, nabavio je preko 40 pari Air Jordan 1 i apsolutno je opsednut svakim novim modelom.

Pre lansiranja Diordanki Jones je rekao: „Volim da miksujem različite svetove, ideje. Brendovi Džordan i Dior su simboli apsolutne neprikosnovenosti u svojim poljima.“

I zaista nijedan miks između ulične i luksuzne mode nije izazvao ovoliko interesovanja. Nedavna saradnja Prade i adidas Superstar nije dobila ovoliku pažnju, a isto važi za Vetements i Reebok. Čak je i kolaboracija brendova Louis Vuitton i Supreme više hajpovana zbog zvučnosti imena nego zbog samog dizajna proizvoda.

Dior džordanke
Foto: DiorXNike via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Čak i u doba globalne pandemije Dior je uspeo da generiše manijakalnu opsesiju koja je od januara do sada izostala u svetu mode. Ako ništa drugo, ova nova saradnja pokazuje da će uvek biti onih koji bi i po ostacima postapokaliptične zemlje tražili svoj par patika u trendu. I njih nema malo, koliko god vam to danas neverovatno izgledalo. A kad bolje razmislimo – ne bismo ni voleli da je drugačije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram