Detalji koji će upropastiti i najbolji stajling

Viktorija Bekam
I Viktorija Bekam je znala da omaši; Foto: ANCL / Backgrid UK / Profimedia

Neke devojke i najobičniju krpicu znaju da ponesu sa stilom, ali neki detalji mogli bi i najluksuzniji stajling da upropaste i učine ga "jeftinim".

Brightside daje spisak „modnih detalja“ koji su uvek na granici modnog incidenta.

Bore na najlonkama

Manje je zlo da budu pocepane čini se. Da vam se najlonke ne bi borale oko kolena i zglobova, vodite računa da vam ne budu prevelike i da u sastavu nemaju manje od 5% elastina jer će se istegliti.

Pogrešan donji veš

Donji veš treba da ostane ispod odeće i da ne bude očigledan svima. Čipka koja pravi reljef na majici je nepoželjna, kao i tange koje izviruju iz pantalona.

Mrlje od jeftinog nakita

Ako znate da vaš nakit ostavlja zelene ili crne mrlje na vašoj koži, pokušajte da ga s te strane premažete prozirnim lakom.

Neravni šavovi na odeći

Potrebno je samo nekoliko sekundi da ispravite šavove pre nego što napustite kuću. Iskrivljene nogavice, hulahopke ili rukavi ne samo da izgledaju bez veze i čine da vam telo izgleda „iskrivljeno“, već uzrokuju i nelagodu, jer stvaraju nabore na mestima na kojima ne bi trebalo da budu i deformišu odeću.

Pročitajte još:

Dve velike torbe

Ok je nositi dve torbe, u istom stilu, ali različitih veličina, ali kad teglite dve vrećaste, velike torbe samo postižete neuredan izgled kao da se vraćate s pijace.

Iskrzani krajevi

Mnoge devojke imaju problem s iskrzanim krajevima kose, zbog nedostatka vitamina, suve kose, lošeg vremena, možda i insistiranja na dugačkoj kosi. Ipak, bilo koja kratka frizura je bolja od iskrzanih krajeva.

Bela odeća koja više nije „čista“ bela

Bela odeća teži da vremenom dobije žućkastu ili sivkastu nijansu, što deluje gore od izbledele tamne odeće.

Zamazane naočare

I najskuplji i najmoderniji okvir za naočare ostaće u senci zamazanih stakala.

Prevelika odeća bez oblika

Oversized odeća je danas vrlo moderna, ali vrlo rizikujete da vam „proguta“ oblik tela.

Podloga za šminkanje kao karmin

Devojke često nanose podlogu za šminkanje umesto nude nijanse karmina kako bi postigle prirodan izgled, ali ovaj kozmetički proizvod zbog svoje teksture nije dobar izbor – skuplja se u borama i daje licu neuredan izgled.

Helanke umesto pantalona

Helanke su super za bavljenje sportom, mogu se nositi umesto hulahopki sa duks-haljinom, ali sa kropom i visokim potpeticama definitivno nisu dobra ideja.

Predugi ili prekratki rukavi

Predugi rukavi čine da celokupan izgled deluje aljkavo, a prekratki rukavi izgledaju malo detinjasto. Najbolja opcija je da se rukav završi malo niže od zgloba.

Povučeni rukavi

Svi to radimo i ne vidimo u tome ništa strašno, ali rukavi „skraćeni“ na ovaj način sa strane izgledaju neuredno i zgužvano, a pritom će i dalje kliziti nadole. Srećom, postoje i druge opcije – lepo ih zavrnite.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram