Dermatološkinja otkrila zašto koža Džej Lo izgleda kao da uopšte ne stari

dženifer lopez
Foto: Instagram/jlo

Kako izgleda tako mladoliko?

S 53 godine Dženifer Lopez izgleda mlađe nego ikad, a svi se pitaju šta je ključ mladalačkog sjaja njene kože.

Andrea Suarez, američka dermatološkinja poznata i pod imenom Dr. Drej, objavila je na internetu video pod naslovom Zašto Džej.Lo ne stari, u kojem objašnjava tajne lepote zbog kojih zvezda izgleda bolje nego ikada.

Ne koristi botoks

Sama Džej.Lo je 2020. istakna da ne ide na estetske zahvate.

„Nikada nisam bila na botoksu. Više volim prirodni pristup nezi kože, ali želim da su moji proizvodi kvalitetni i da deluju“, priznala je.

Dermatološkinja potvrđuje da ovi zahvati nisu jedine stvari koje daju savršenu kožu ili pomažu da se preokrenu znakovi starenja.

„Postoje mnogi drugi faktori koji utiču na starenje kože. Mislim da su mnogi pod utiskom da su botoks, fileri i kozmetički zahvati zapravo razlog zašto neko izgleda tako dobro. Ali tu je više od toga“, dodaje.

Prevencija UV zračenja je ključna

Stručnjakinja za njegu kože kaže da mnogi faktori s kojima se susrećemo tokom života mogu dovesti do stvaranja bora na našoj koži. Jedan od faktora koji pridonosi starenju je izlaganje UV zračenju sunca, protiv kojeg je Lopez preduzela mere opreza još od svoje mladosti.

„Glavni faktor su UV zraci sunca, a Džej.Lo je prilično jasna u vezi s tim da od svoje 22. godine stvarno marljivo koristi kreme za sunčanje“, ističe Suarez.

Zdrava ishrana je važna

Još jedna važna stvar koju dermatolozi ističu kada je reč o izgledu kože je ishrana. Stručnjakinja je objasnila kako ne poznaje tačno prehrambene navike poznate pevačice i dodaje da se ne moramo pridržavati istih, čak i da znamo šta Džej .Lo jede.

„Svačije prehrambene potrebe su jedinstvene za njih i nije nužno korisno slediti navike slavne osobe jer će one imati različite prehrambene potrebe“, ističe.

Dermatološkinja je objasnila kako postoje neke stvari koje su dobre za zdravlje kože, što uključuje zdrave masnoće, unos dovoljne količine proteina, vitamina i minerala za izgradnju dobrog zdravog kolagena.

„Ako imate uravnoteženu ishranu, dobićete potrebne nutritivne vrednosti, ali ako preživljavate na prerađenoj hrani bogatoj šećerom, to vam neće omogućiti zdravu kožu“, objašnjava stručnjakinja i napominje da nikakva količina botoksa ili filera to neće promeniti.

To što smo aktivni daje nam taj sjaj

Vežba je takođe ključna za zdravlje kože. Zasluge koje pripisuju aktivnosti za svežu i zdravu kožu je to da vežbanje poboljšava cirkulaciju i smanjuje upale u telu.

Lopez je poznata po svojim rigoroznim vežbama i plesu, prenosi Bright Side.

Genetika je izvan naše kontrole, ali igra glavnu ulogu

Suarez dodaje kako postoji još jedan faktor koji igra veliku ulogu u izgledu kože, ali nad kojim nemamo nikakvu kontrolu – a to je genetika. To uključuje tzv. debljinu kože, stanje kože – poput recimo ekcema i ten, odnosno bledilo.

„Genetika definitivno igra ulogu u tome koliko brzo će koža i celo telo ostariti“, ističe dermatološkinja.

Postoji mnogo stvari u okruženju koje pridonose starenju kože.

„U koži imamo različite enzime koji pomažu u borbi protiv tih slobodnih radikala. Geni nekih pojedinaca su možda bolji“, dodaje.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram