Da li ženama 50+ bolje stoje bikiniji ili duboki kupaći? Uporedila sam slike i došla do neočekivanog zaključka

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia; KHAPGG / MEGA / The Mega Agency / Profimedia; PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia; : PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Jednog dana ćemo se probuditi i niko nigde neće više voditi debatu "da li žene starije od 50 godina treba da nose...".

Možda će biti leto i cela priča o bikiniju i godinama će biti daleko iza nas. Jer zaista svaka žena može da nosi šta hoće, ona gospođa u 65. u mikrobikiniju se verovatno oseća sjajno u svojoj koži, pa ko ste vi da joj sugerišete koji kupaći treba da ima. Ako vam se ne sviđa – to je isključivo vaša stvar.

Kao dokaz tvrdnji da svaka žena leti zaslužuje i treba da nosi bilo koji kupaći kostim koji joj se sviđa, pogledali smo fotografije poznatih žena 50+ u malim bikinijima i one koje preferiraju dublje, klasične modele.

Demi Mur
Demi Mur, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Demi Mur ima 60 godina i prošlog leta je nosila klasičan bikini s trakicama na vezivanje.

Demi
Demi Mur na plaži (u sredini), Foto: ALONE WOLF / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Elizabet Harli je nedavno proslavila 58. rođendan selfijem na plaži u svetlo plavom modelu.

Ona ima i svoj brend kupaćih kostima koje najbolje sama reklamira.

Elizabet Harli
Elizabet Harli, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Sigurno je mogla da ispozira u nekom modelu sa dubokim donjim delom i korpama ili nabranom jednodelnom modelu koji prikriva stomak, ali zašto bi? Klasičan bikini s trakicama je mala crna haljina u svetu letnjih modnih specijaliteta.

El Mekferson
El Mekferson, Foto: KHAPGG / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, postoji jedna varijanta zbog koje žene koje nemaju 20+ niti su mršave ili zategnute izbegavaju bikini. I ne pričamo o osuđivanju, već o ličnom osećaju.

„Odustala sam od nošenja bikinija sa vezicama onog dana kada sam shvatila da su mi, osim ako nisam potpuno ispružena na plaži, trakice duboko zakopane u bokove. Bikini s trakama je za vitke žene, i da, možete biti veoma vitki u bilo kojim godinama. Možda čak izgledate odlično u šestoj deceniji. Ali i dalje biste mogli da odlučite da ga ne nosite zbog nečega što se dešava ženama nakon pedesete – osećaja razgolićenosti. Ako ovo niste iskusili, to nije daleko od osećaja koji imate nakon radikalnog šišanja, kada se odjednom osećate čudno izloženo i ranjivo. „Osećam se kao gola“ vas pogodi iz vedra neba. Jednog leta srećno navlačite prilično mali bikini, sledećeg ne možete da prestanete da ga vučete napred, povlačite pozadi i navlačite haljinu za plažu svaki put kada hodate po plaži. Da li mi je zadnjica postala veća? Ne. Samo sam postala opreznija i samosvesnija. To je isti instinkt koji me sprečava da kupim jako niske farmerke. Više ne želim da pokazujem kožu kao nekada, i osećam se sigurnije, udobnije i lepše kad sam malo više pokrivena“, ispričala je britanska novinarka Šejn Votson.

I sad ako uporedimo fotografije žena u klasičnim bikinijima i zatvorenijim, dubljim ili jednodelnim varijantama, na kraju dolazimo do jednostavnog zaključka – ukoliko se na plaži osećate kao Šejn.

Foto: HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Mel B
Mel B, Foto: Jay Mawson for Pour Moi/Mega / The Mega Agency / Profimedia
Salma Hajek
Salma Hajek, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Očigledan izbor za žene koje vole bikini, ali ne žele da se osećaju kao gole ili ih prosto zamara da proveravaju da li im je nešto ispalo je – veći bikini ili kombinovanje dva različita modela jer sada napokon možemo da kupujemo odvojeno gornji i donji deo.

Salma Hajek
Salma Hajek, Foto: CRYST / The Photo One / Profimedia

Još jedna opcija je suptilna pokrivenost.

Bikini
Foto: CHRISBRANDIS.COM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Probajte da pronađete model na kom su na primer trake šire, a na donjem delu postoji diskretni preklop. Poenta je da svoj kupaći možete da podesite tako da se na plaži ili bazenu osećate super. To jedino što je važno.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram