Bivšem supermodelu (58) rekli da je „očajna baba“ jer se skinula u bikini – ovo je njen iskren odgovor

Polina
Foto: Patti McConville / Alamy / Alamy / Profimedia

Žena koja je prihvatila starenje.

Bivša ikona modeling industrije, Polina Poriškova, izaziva burne reakcije svojim neustrašivim fotografijama u bikiniju na društvenim mrežama. Umesto da se prepusti negativnosti, ona koristi trenutak da širi moćnu poruku ljubavi prema sebi, koja odjekuje širom digitalne sfere.

Polina Poriškova je rođena 1965. godine, a karijeru modela započela je sa 15 godina. Poriškova je krasila naslovnice brojnih uglednih časopisa. Pored svog manekenskog rada, pojavila se i u nekoliko filmova, TV emisija i muzičkih spotova. Poslednjih godina postala je poznata po svom iskrenom i pronicljivom pisanju o temama koje se kreću od standarda lepote do tuge i gubitka.

Polina
Foto: Steven/AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prošle godine, sa 57 godina, Poriškova je prkosila društvenim očekivanjima svojim fotografijama u bikiniju. Bez izvinjenja prkoseći starosnim predrasudama, ona je iskreno rekla: „Ja sam 57-godišnja žena i čini se da se u društvu, kada uđete u srednje godine, nekako smatrate nedostojnom da obučete bikini.“

Ona se neustrašivo suočava sa pogrdnim komentarima koji joj stižu, uključujući i etiketiranje da je „očajna baba“ i „previše stara za takve poduhvate“.

Polina
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Kao bivši supermodel, ona priznaje da joj nedostaje pažnja koju je dobijala u mladosti, ali prihvata izazov starenja u društvu koje daje prednost fizičkom izgledu. Za Poriškovu, ovo je njeno najbolje vreme – vreme rasta, mudrosti i prihvatanja bora kao simbola izbalansiranog života. Ona žali one koji lepotu izjednačavaju samo sa večnom mladošću.

Strastveno se zalaže za prihvatanje prirodnog procesa starenja, podižući svoj glas protiv društvenih očekivanja. Njen osnažujući stav inspiriše druge da prihvate svoje autentično ja.

U svojim nepresušnim pokušajima da osnaži žene, Poriškova usmerava svoj fokus ka širem cilju – transformaciji percepcije i stavova društva u vezi sa starenjem.

***

Bonus video: Nega kože puževima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram