Čudne alatke sa Ali Ekspresa umesto fejsliftinga

Kina
Foto: WANG ZHAO / AFP / Profimedia

Ali Ekspres je riznica svega što nam treba, i ne treba.

Pronašli smo neke korisne stvarčice koje vam mogu pomoći u vašoj bjuti rutini, poput alatki za brzo uklanjanje dlačica sa nausnica ili traka koje podižu lice.

Kalup za iscrtavanje obrva i ajlajnera

Foto:aliexpress.com

Kako pravilno nacrtati obrve? Odgovor na to pitanje ne postoji. Ako niste od onih koji oblik obrva menjaju po struji trend- debele, začešljane, zalizane, obrijane“, i obrve ispunjavate onako kako ste navikli i kako vam najviše odgovara, na Ali ekspresu možete pronaći šablone za precizno crtanje obrva, olakšajte sebi posao odabirom šablona vašeg prirodnog oblika. Čak i ako se odlučite da potpuno promenite izgled obrva pronaćićete šablone određene debljine i ugla. Plastični šabloni koji se samo prislone uz  lice ili oko su dostupni i za crtanje ajlajnera. Šminkanje nikad nije bilo lakše. Najviša cena ovih „papirića“ za crtanje je oko 200 din, a neki dolaze u setu sa pincetama ili mini brijačima.

Foto:aliexpress.com

Alatke za uklanjanje dlačica

Foto:aliexpress.com

Dlake i dlačice, jedan od ženskih neprijatelja broj 1. Da li je bolje koristiti trakice ili pincetu, ili pak brijač ili neki električni aparat? Uklanjanje dlaka sa lica kod kuće može biti prava muka. Istražili smo, koje su to alatke za depilaciju i po kojim cenama su dostupne na Ali Ekspresu. Od brijača i mini trimera, preko neobičnih alatki koje čupaju dlačice do ručnih laserskih aparata za uklanjanje dlaka, već znate – na Ali Ekspresu ima gotovo sve.  Bliskoistočna tehnika uklanjanja dlačica koncem koju praktikuju žene sa ovog područja  sada je lakša uz jeftine alatkice koje koštaju svega 150 do 250 din po komadu. „Praćka“ od konca, i roler koji liči na mali feder iz hemijske su zamena za trakice za depilaciju nausnica. Brzo, ne baš bezbolno, ali temeljno uklanjanje dosadnih dlaka.

Foto:aliexpress.com

Trake za zatezanje lica i peglanje bora

Foto:aliexpress.com

Verujemo da vam je do sad poznat trend podizanja očiju (fox eyes) pomoću lepljivih traka tako da celo lice izgleda kao da ste uradili fejslifting. Trakice za podizanje lica koje se lepe u predelu očiju, vezuju i kriju ispod kose, na Ali Ekspresu možete naći za samo 350 dinara za 40 komada. Da ne pominjemo da na ovom globalnom onlajn martketu možete pronaći i „stikere“ za peglanje bora na vratu, čelu ili dekolteu.

Mini frižider koji će održati svežinu vaše kozmetike

Kremi, seruma i losiona, nikad dovoljno. Koliko puta vam je zatrebalo da stavite nešto hladno na lice, bilo da je to mokar peškir ili maska za lice natopljena blagotvorinim serumima? Mini frižideri (minijaturni i u odnosu na one za piće) služe da održe svežinu i temperaturu vaše kozmetike. Ako koristite organsku kozmetiku ili neke prirodne meleme koje ste sami spravili, tim pre vam je potrebno nešto što će osigurati da vam se kreme ne pokvare pre predviđenog roka. Na Ali ekspresu možete pronaći mini frižidere različitih dimenzija i dizajna koji su namenjeni specijalno za kozmetiku. Najjeftinije verzije koštaju oko 800 dinara, za one baš male zapremine, preko „frižiderčića“ od 2.500 do 7.000 din, i one skuplje verzije od preko 11.000.

Bonus Video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram