Cipras u pokušaju: Vučićeva borba s kravatom

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, EPA-EFE/ALASTAIR GRANT / POOL

Grčki političar Aleksis Cipras poznat je po tome što ne nosi kravatu, ali i kao veliki sportista i miljenik žena, pa odluka srpskog predsednika Aleksandra Vučića da prihvati "Ciprasovu modu" zapravo može da znači mnogo toga.

„Posle svakog formalnog sastanka, prvo što uradim, jeste skidanje kravate. Razumem „Ciprasovu modu“ više nego ikada, a nadam se da ljudima u Srbiji nešto neobaveznije odevanje neće smetati“, objavljeno je na Instagram stranici Budućnost Srbije AV uz fotografiju predsednika koji se „oslobađa“ kravate.

Imali smo priliku da vidimo šta je za Vučića dosad značilo „neobavezno odevanje“, a što se tiče Ciprasa, on je poznat po tome što nikad ne nosi kravatu. Dobro, poznatiji je kao bivši premijer Grčke, koji je dostojanstveno prihvatio poraz i sad je glavni opozicioni lider.

Pročitajte još:

Kad je došao na vlast, Cipras je rekao da neće nositi kravatu dok Grčka, duboko uzdrmana finansijskom krizom započetom 2007. godine, bude bila pod nadzorom stranih finansijskih centara pomoći, tako da ima smisla tumačiti Vučićev stajling i na drugim nivoima.

A možda je kravata tek početak – toliko je stvari u kojima bi Vučić mogao da se ugleda na njega.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC, Nick Paleologos / AFP / Profimedia

*

Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU, Goran Srdanov/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram