Bukalna masaža: Podmlađivanje bez bola i uboda

Bukalna masaža lica
Foto: Shutterstock

Iako danas neki injekcije botoksa i hijalurona smatraju higijenom, novinarka IN magazina Aleksandra Keresman odlučila je da istraži neinvazivne metode pomlađivanja zbog kojih nećete strepiti od uboda i bola.

Jedna od tih metoda je bukalna masaža. Radi se o hit-tretmanu koji, između ostalog, zagovaraju zvezde poput Dženife Lopez ili Megan Markl. Takav tip skulpturalnog liftinga osmislio je Rus Jakov Gerškovič, a kod nas je sve popularniji.

Kod klijenata se s njom postiže lifting, limfna drenaža, tonus kože, podstiče se obnova kolagenskih i elastinskih vlakana, ima osteopatski način delovanja, što znači da radi kod nekakvih upala sinusa, kod glavobolja, kod migrena. Sve to umiruje i ublažava, objasnila je kozmetičarka iz francuskog instituta za lepotu Biologique Recherche Dora Kadoić Balaško.

I već nakon 60 minuta na licu se otkrivaju rezultati.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vidljivi su znakovi baš u tom tonusu, konturama lica, ovalu lica te su oči puno otvorenije. Čak i kod nekih osoba koje imaju podočnjake oni splasnu, objasnila je kozmetičarka.

Jedini kojima se ne preporučuje takva masaža jesu trudnice, osobe koje imaju upalne procese kao što su akne i osobama koje imaju rozaceju i kuperozu.

Zbog tretmana poput ovog gotovo da možemo zaboraviti na bockanja i rezove, a pokoja borica smejalica ionako je znak srećnih godina iza nas i pred nama.

KAKO SVE FUNKCIONIŠE?

O bukalnoj masaži treba znati to da se radi o intraoralnoj metodi koja se radi kroz usnu šupljinu.

Ukočenost mišića na licu može dovesti do nezdravog protoka krvi i loše cirkulacije limfe. To znači da naša tkiva ne dobijaju dovoljno hranjivih materija i kiseonika, a rezultat je neadekvatna detoksikacija našeg sistema.

Posledice su loš ten, podbulost, obešeni obrazi zbog zadržavanja vode. I tu na scenu stupa bukalna masaža, koja je posebno usmerena na obešeni donji deo brade. Masaža nalikuje tradicionalnoj limfnoj masaži lica, a razlika je ta što se delom odvija unutar usta. Prije početka masaže kozmetičar, naravno, temeljito očisti i zaštiti ruke.

U konačnici bukalna masaža je ta koja će poboljšati cirkulaciju, smanjiti natečenost i potaknuti oporavak tkiva. Ako ste pod stresom i ako je vaše lice stalno napeto ili ako se budite s bolovima i glavoboljama, ta masaža vam može pomoći u smanjivanju napetosti i ublažavanju simptoma.

Bukalna masaža lica
Foto: Shutterstock

Izvrsna je opcija ako jednostavno želite da obnovite celokupni izgled vašeg lica. Kad god osetite da vam je lice bez sjaja i podbulo ili samo želite da isprobate prirodniji pristup zatezanju i pomlađivanju kože, bukalna masaža izvrsna je opcija.

KOJE SU PREDNOSTI BUKALNE MASAŽE?

Ciljanjem odabranih mišića, istezanjem i opuštanjem, oni će ojačati. Ovaj postupak pospešuje samoizlečenje kože i uklanja blokade u kojima je zarobljen toksični otpad. Pomaže u omekšavanju dubokih linija i bora, učvršćivanju, zatezanju, podizanju i poboljšanju držanja lica.

OSEĆAJ NAKON MASAŽE?

Većini osoba nakon bukalne masaže čini se kao da su bile na fejs liftingu. Iskustvo je osim toga neverovatno opuštajuće i dobar osećaj traje danima. S vremenom se to dodatno poboljšava.

KOLIKO JE MASAŽA POTREBNO DA BI SE VIDELI DUGOTRAJNI REZULTATI?

To je pitanje na koje će vam najbolje odgovoriti kozmetičarka, ali prema rečima stručnjaka, da bi se videla stvarna razlika u konturama lica, idealno bi bilo odlaziti na jedan do dva tretmana nedeljno u periodu od osam do deset nedelja. Nakon toga, dovoljno je održavati rezultate jednom mesečno. Nakon četvrtog uzastopnog tretmana već bi trebalo da primetite velike razlike na koži i licu.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram