Bubuljice na dekolteu: Sad je trenutak da ih se rešiš

Moda i lepota 14. jun 202009:12 > 11. maj 2021 12:11
bubuljice na dekolteu
Foto: Profimedia

Leto je pred vratima, temperature su sve više, a odeća sve laganija. I taman si odabrala omiljenu malo otvoreniju majicu, ali sve je palo u vodu – dekolte ti je pun bubuljica. Saznaj odakle one i kako da ih se otarasiš.

Sport

Redovno se baviš sportom i zbog toga se i dosta znojiš. A u kombinaciji sa sportskim brusom eto odlične podloge za bubuljice. Zbog toga odmah nakon treninga skini brushalter i očisti kožu. Budi oprezna jer je koža u predelu dekoltea nežnija od kože lica, pa nemoj da koristiš jaka sredstva protiv bubuljica i nečistoća kože. Dobar izbor je blaga micelarna voda za lice ili lagano mleko za čišćenje. Ako je brus, i onaj sportski i običan, previše uzan, lako može da ti iritira kožu, što će izazvati još više bubuljica.

Pročitajte još:

Kosa

I duga kosa koja pada do grudi može biti razlog za to što ne možeš da se rešiš bubuljica na dekolteu. Ulje ili proizvodi za negu kose mogu da se prenesu sa vlasi na kožu i da je nadraže. Rešenje je jednostavno: veži kosu ili je makar delom zakači da ne pada na ovaj osetljiv deo kože.

Pogrešni proizvodi

Krema za sunčanje ili krema za telo, kao i drugi proizvodi, mogu da nadraže tvoju kožu. Najbolje za dekolte je da koristiš proizvode koji nemaju ulja, odnosno takozvane nekomedogene proizvode koji neće začepiti pore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?????? Official | Climbing (@8bplus_rockclimbing) on


Prekomerno znojenje

Pojačano se znojiš i inače, ne samo dok se baviš sportom, pa je vrlo moguće da zbog toga imaš neugodne bubuljice na dekolteu. Kako bi se rešila ovog problema, pazi da i posteljina i pidžame ili spavaćice uvek budu od prirodnih materijala koji dišu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram