Radila sam „brow lift“ i imam savet za sve devojke koje žele ovakvu promenu

Foto: Anastassiya Bezhekeneva / Alamy / Alamy / Profimedia/Privatna arhiva

"Wow, odakle meni ovolike obrve".

Volim da isprobavam nove stvari koje vidim kod svoje kozmetičarke u ponudi, posebno tretmane vezane za obrve jer već godinama mučim muku s njima.

Posle neuspešnog trajnog iscrtavanja obrva, prilično sam bila nezadovoljna njihovim izgledom, a vremenom mi je dosadilo svakodnevno crtanje, oblikovanje, dopunjavanje različitim olovkama, gelovima, senkama. I upravo u tim trenucima moje ospesije savršenim obrvama, kozmetičarka mi reče da je u ponudu ubacila „brow lift“.

Sigurno ste viđali na Instagramu fotografije sa začešljanim obrvama na gore – upravo takve sada imam i ja, a rezultat su tretmana koji se naziva brow lift ili laminacija obrva.

Otišla sam pre par dana u salon sa tankim, retkim obrvama, a nakon sat vremena izašla sam sa urednim, punim i tamnijim.

Prvi utisak kada sam se pogledala u ogledalo bio je „wow, odakle meni ovolike obrve“, ali verovatno vas više zanima sam proces i rezultat nego moja reakcija. Pa krenimo.

Za početak, pitajte kozmetičarku koje preparate vam stavlja na kožu, kako ne bi došlo do alergijske reakcije. Ja sam to pitanje preskočila i zbog toga mi je koža oko obrva bila upaljena, crvena i svrbela me je dva dana.

Druga stvar, sam postupak je bezbolan, traje sat vremena, a rezultati su tu narednih mesec i po dana, a evo kako izgleda sam postupak.

Pored stavljanja različitih krema koje razaraju površinski omotač dlake i na taj način omogućavaju lakšu manipulaciju i usmeravanje u željeni položaj, neutralizatori se koriste kao sledeći korak i oni učvršćuju dlaku.

Posle svakog koraka stavlja se providna folija preko obrva, koja stoji oko desetak minuta kako bi ubrzala proces. Na kraju vas čeka farbanje dlaka – i vaš tretman je gotov.

Pa hajde da sumiramo utiske. Ušla sam u salon sa ovakvim obrvama:

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

A izašla sam sa ovim:

Foto:Privatna arhiva
Foto:Privatna arhiva

Odmah nakon tretmana sam mogla da kvasim lice, a već danima nisam uzela olovku ili gel za obrve. Svako jutro samo začešljam obrve ka gore i u tom položaju mi stoje čitav dan.

***

BONUS VIDEO: Vuk i Dimitrije ocenjuju MAC autfite bez dlake na jeziku – ovo morate da čujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram