Boško Jakovljević: Gde žene greše kad teraju momke da promene stil

Moda i lepota 09. maj 202213:50 > 13:52
Boško Jakovljević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Možda mi želimo da naši muškarci budu malo moderniji, ali Boško Jakovljević tvrdi da - grešimo.

Često se žene šale međusobno na račun modnih izbora i stila svojih partnera, a kada komentarišu nekog mnogo dobro obučenog muškarca, iz usta im izleće rečenica: „A onaj moj izgleda kao da ga je poplava izbacila?” Kakve su nam šanse da naše omiljene Balkance nateramo da budu malo moderniji?

„Pa nemojte, ako su vam dobri takvi kakvi su, što biste ih terali? Samo napravite drugi ugao, malo ih razveselite, malo ih opustite i onda će oni zbog vas sve da urade”, rekao je Boško Jakovljević za Zadovoljna.rs.

Boško Jakovljević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pitali smo ga i u čemu muškarci iz Srbije greše kada su moda i stil u pitanju.

„Ja mislim da niko nikad ne greši kada je moda u pitanju. Mislim da moda služi ljudima da se izraze. Svako kroz modu treba da izrazi sebe takav kakav je. Ne postoji apsolutna istina ni u modi ni u životu, pa tako ni u tome ko treba da presudi kakva je greška.”

Boško Jakovljević i Nenad Radujević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Boško ne veruje ni da postoje muška i ženska moda.

„U zavisnosti od toga kako i šta odaberemo od toga što nas okružuje, nekako se krećemo u jednoj ili drugoj grupi ljudi.”

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U njegovoj novoj kolekciji imali smo priliku da vidimo sakoe sa šljokicama, štraftama, tufnama, cvetovima, ali i oversajz i strukirane modele. Ono što posebno privlači pažnju su i kratki sakoi na muškarcima, koje smo do sada uglavnom viđali na ženama, te se to poigravanje sa fluidnosti polova moglo videti i u odeći. Pistom su šetali muškarci svih godina, ali i žene, te smo zaista taj koncept da odelo nema rod – mogli i da vidimo.

„Ideja ove kolekcije je da prikažemo da muško odelo može da bude zabavno. Mi smo pokazali taj karakterističan, red carpet, strogi model, a dali smo i neke varijante da ne bude jednoličan. Sa druge strane, odelo stvarno ne mora da bude samo formalna stvar, mislim da može da bude i zabavno. To sam hteo i da prikažem.”

Ipak postoje neki komadi koje svaka osoba mora da ima u svom ormanu.

„Bela majica, crni sako, farmerke i neke normalne patike”, kaže Boško.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

***

Bonus video: Modni promašaju na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram