Beogradska nedelja mode ove godine biće potpuno drugačija

Foto: Miša Obradović

Pred nama je 47. po redu Perwoll Fashion Week, koji će zbog pandemije koronavirusa ove godine izgledati potpuno drugačije. Prestižni modni događaj održaće se od 30. oktobra do 7. novembra 2020. i u velikom delu moći ćete da ga pratite onlajn.

Ove godine, Perwoll Fashion Week obuhvataće emitovanje različitih video formata dizajnerskih revija posebno snimljenih za ovu priliku u produkciji Modnog studija Click, a tokom dva dana u Belexpocentru biće organizovane i modne revije sa ograničenim prisustvom publike, uz poštovanje mera koje je odredio Krizni štab.

„Širenje pandemije virusa kovid 19 dovelo je do potrebe da se redefinišu standardi održavanja brojnih kulturnih i modnih projekata.  U novonastalim okolnostima moda se okrenula prednostima savremenih tehnologija, pa se fokus promotivnih aktivnosti preselio na on-line, tj. brojne digitalne kanale“, navode iz organizacije Perwoll Fashion Week-a.

Pročitajte još:

Beogradska nedelja mode bila je prvi događaj te vrste u našem delu Evrope, podsećaju, a ove godine će ponovo biti pionir: ovoga puta u realizaciji hibridnog koncepta događaja, koji će biti delom uživo, a delom onlajn. Međutim, ovo donosi neočekivanu prednost: mogućnost da mnogo šira modna publika prati manifestaciju uživo, dok je „privilegija“ prvog reda sada dostupna svima.

„Modni sladokusci će atraktivne i kvalitetne modne sadržaje, uz  vrhunsku video i foto produkciju, moći da prate u društvu bliskih osoba, uz čašu omiljenog pića, iz topline svoga doma, kafića, ili ambijenta po sopstvenom izboru“, poručuju iz organizacije.

Fokus projekta  ostaje na  promociji kolekcija domaćih modnih dizajnera, dok će značajan deo programa biti posvećen društveno odgovornim – humanitarnim, kao i edukativnim i umetničkim sadržajima, navodi se u saopštenju.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram