Beograđanka u omraženim čizmama – a na njoj su bomba

Foto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sigurno ste ih videli i moguće da ste ostali zbunjeni: čizme koje sa strane imaju nekakve male torbice, odnosno džepiće. Ako ste u sebi ispustili zabezeknuti modni krik, niste usamljeni.

Sećate li se nesrećnih Izabel Maran „patika čizama“ koje su dobile gomilu jeftinih klonova i suvereno vladale ulicama kroz nekoliko sezona, usput zgražavajući sve koji su im se našli na putu?

Pročitajte još:

E pa, te čizme imaju svoje dostojne naslednice: čizme sa malim džepićima. Mogu vam se svideti ili ne, ali verovatno niste ravnodušni na njihovu pojavu. Moja presuda je da su ipak, u većini slučajeva, zaista grozne.

Kako smo došli do poplave čizma sa džepićima? Moda funkcioniše tako što kreativni direktori velikih modnih kuća svake sezone proizvedu nekoliko komada koji se izdvoje svojim inovativnim dizajnom. Ubrzo im ideju „ukradu“ svi high street, a onda i još povoljniji brendovi.

Tako je čizme sa džepićima izbacila Prada za sezonu jesen/zima 2020. godine, a onda i svi ostali. Orginalne Prada čizme koštaju 1.451 dolar.

Foto: Prada

Ovaj model je samo dokaz da nešto što je veoma skupo i „brendirano“ ne mora biti uvek i estetski primamljivo.

U Srbiji i celom svetu ubrzo je nastala poplava ovih čizama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели elitte2013plus (@elitte2013plus)

*

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Obuća Occasioni (@_occasioni_)

*

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Obuca_Inportana (@inportana)

Najveći problem kod ovakvih modela je zapravo što se one uglavnom veoma problematično stilizuju. Na primer, super bi izgledale u nekom otkačenom japanskom street style fazonu, ali da li će dobro izgledati uz farmerke i onaj džemper sa mašnicama? Sumnjamo.

Nisam ni ja naravno modni ekspert, ali čini mi se da negativno mišljenje o ovim čizmama ipak preovladava.

Mnogi su imali i sasvim legitimno pitanje – čemu torbice? Možda za neki šverc, siću iz prodavnice, rezervnu pertlu? Možda je inspiracija bila nanogica – jer su danas svi „krimi“?

Najzad, ako vam se ovaj dizajn čizama sviđa – nosite ga, šta vas briga. Ali neka onda vaš autfit isprati taj kombat anime vajb koje čizme imaju. U suprotnom, možda rizikujete da ne ostavite utisak kakav biste želeli.

Ako vas zanima kako da to izvedete kao istinska modna inspiracija, pogledajte Jasminu Šupeljak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JASMINA (@jasminainbelgrade)

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram