Autfiti slavnih devojčica koji su šokirali svet

Foto: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Da li je ova odeća primerena uzrastu?

Deca slavnih često nemaju vremena da budu deca – teško je imati normalno detinjstvo pod svetlima reflektora. Njih stalno u stopu prate paparaci, od malih nogu nose najskuplje dizajnerske stvari, putuju privatnim avionima i glavna su tema medija.

Zbog toga nije redak slučaj da ćerke slavnih prerano odrastu i počnu da nose odeću namenjenu odraslim ženama. Naravno, nečija odeća ne određuje način vaspitanja, ali svakako pokreće raspravu u društvu: da li je primereno da devojčice odevaju dekoltirane haljine i nose potpetice?

Ta rasprava je ponovo aktuelna zbog prizora sa Nedelje mode u Parizu. Koji autfiti poznatih devojčica su šokirali svet?

Kožna maska ćerke Kim Kardašijan

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ćerka Kim Kardašijan i Kanje Vesta ima samo devet godina, a već nosi ekstravagantnu i preskupu odeću. Poslednji autfit devojčice je mnoge šokirao i iznenadio, jer se Nort Vest na Nedelji mode u Parizu pojavila s kožnom maskom preko lica. Maska je na devojčici izgledala poprilično uznemirujuće.

Nort je pratila modne stope svoje mame, koja je postala Balenciaga zaštitno lice sa svojim čudnim maskama. A maske je u nekoliko prilika nosio i njen otac, reper Kanje Vest.

Duboki dekolte ćerke Viktorije Bekam

Foto: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na Nedelji mode u Parizu mnoge je takođe uznemirila dekoltirana haljina Harper Bekam, ćerke Viktorije i Dejvida. Ona ima 11 godina i prošetala je u dugoj haljini sa popriličnim izrezom na grudima.

Kritike upućene Bekamovima odnose se na to da je haljina previše seksi za uzrast Harper. Što je najgore, devojčica je u Parizu nosila i crni kombinezon koji je takođe imao duboki dekolte s čipkom.

Potpetice ćerke Kejti Holms

Foto: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Suri Kruz, ćerka glumaca Kejti Holms i Toma Kruza, više puta je kao mala devojčica fotografisana u potpeticama Sa samo tri godine, Surina garderoba je već bila procenjena na milion dolara – ona je bila jedna od najelegantnijih devojčica u Holivudu poznata po nošenju dizajnerske odeće, tašnica i štikli.

Ipak, izgleda da se sve promenilo kada su se njeni roditelji razdvojili i kada se Suri preselila sa Kejti u Njujork. Mama je tada prestala sa kupovinom dizajnerskih stvari i čak je „vraćala neželjene poklone od dizajnera“.

Dečačaka odeća ćerke Anđeline Džoli

Foto: DOBN / RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Najzad, imamo i jedan suprotan primer – kad je ljudima zasmetalo što ćerka Anđeline Džoli i Breda Pita, Šajlo, ne nosi odeću za devojčice, već se oblači kao dečak. Međutim, Anđelina je svojoj deci uvek davala potpunu slobodu da biraju kako će izgledati i čime će se baviti.

Tako je Šajlo, dok je još uvek bila dete tražila da je šišaju na kratko. Krišom je krala odeću svoje braće i nosila, jer joj se njena nije sviđala. Onda ju je majka samo pustila da nosi šta želi.

Sada, kad je odrasla, Šajlo se može videti i u haljinama, ali ostaje verna svom androgenom stilu.

***
BONUS VIDEO: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram