Anatomy of a Scandal: Modni spektakl koji moraš da vidiš

Sijena Miler
Foto: Netflix/ THA / Hollywood Archive / Profimedia

Zaboravite na prevaziđene kostime Seks i grada i uplovite u modnu bajku serije Anatomy of a Scandal.

Neke serije ne treba shvatiti preozbiljno niti očekivati od njih pametne zaplete, intrigantne likove i bilo kakvu vrstu katarze. Nekad ih je dovoljno posmatrati kao modnu reviju ili neki dobar magazin koji se bavi fenomenalnim enterijerima. To je za mene nova hit serija s Netflixa Anatomy of a Scandal.

Sijena Miler
Foto: Netflix/ THA / Hollywood Archive / Profimedia

Tema koja je sama po sebi mogla biti zanimljiva, skliznula je u more opštih mesta i likove koji poput manekena krstare svojim fenomenalno sređenim gajbama (obavezno s čašom viskija ili belog vina u rukama). I bogati plaču, ali neuverljivo.

Sijena Miler se vratila na velika Netflix vrata, lepša nego ikad, a ujedno verovatno je i najjača karika ove sage. Ona igra Sofi čiji se privilegovan život supruge moćnog političara Džejmsa (Rupert Frend) potpuno obruši pošto njegove skandalozne tajne isplivaju na površinu. O samoj radnji neću mnogo, gledajte, zabavno je i istovremeno loše na nivou druge sezone Big Little Lies i The Undoing.

S druge strane je moda! Zaboravite izlizani Seks i grad i uplovite u čarobni garderober Sofi, sa kostimima koji kao da su izašli iz radionice najboljih svetskih dizajnera. Seksi, skupa klasika nikad ne može da dosadi.

Od Max Mara kaputa model Manuela, Loewe torbe, preko Christian Louboutin cipela i odlične Ceffin haljine, prosto je nemoguće ostati imun. Čak i dok šeta po kući s onim vinom u rukama, tu su kašmirske rolke za upijanje tuge i suza.

Jedan od najboljih odevnih komada u seriji je maksi zelena haljina koju je potpisala Victoria Beckham, a Sofi (Sijena) je nosi uz zagasito narandžasti kaput koji je još jedna zvezda serije.

Sijena Miler, Foto: Netflix, printscreen

*

Frizura Sijene Miler je priča za sebe. Prirodna plava nijansa, zdrava, gusta i živa kosa koja izgleda bolje nego na reklami za neki preskupi šampon je zaštitni znak glumice koji komplementarno ide uz njenu garderobu i aksesoare.

sijena
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Za Sofijinu garderobu, kostimografkinja Sem Peri – koja je takođe zaslužna za besprekorne kostime u Killin Eve kaže: „Odeća donosi moć, ali ne obavezno i sreću. Ceo vaš svet i dalje može da se raspadne ako nosite lepo odelo. Lik Sofi koji tumači Sijena, nije žena koja koristi svoju seksualnost da bi dobila ono što želi. Oblači se dobro jer ima para da priušti takav životni stil, ali ona nije sujetna“.

***

Bonus video: Vatrene haljine sa Met Gale

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram