Adidas patike od milion dolara – preskupe zbog detalja

Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Čuveni sportski brend izbacio je pravi kolekcionarski primerak patika, koje zbog neobičnih detalja mogu da dostignu cenu od milion dolara.

U ovim patikama ne biste mogli da trčite, ali biste mogli da ih izložite u svojoj velelepnoj vili – naravno, da ste milioner.

Pročitajte još:

Adidas i nemački proizvođač porcelana Meissen su nedavno radili zajedno na modelu ZX8000, ručno obojenim  patikama od kože i porcelana. Njihov dizajn je inspirisan čuvenom Meissen Krater vazom iz 1856, koja je poznata po velikoj količini boja, šara i motiva, piše City magazine.

Porcelanska patika je deo A-ZX serije, na kojima su radili umetnici, dizajneri i drugi kreativci. Model nastao u saradnji sa Meissen-om je posebno kompleksan. On na sebi ima komade pravog porcelana, koji su zašiveni za jezičak i zadnji deo patike.

Meissen x Adidas ZX8000 sadrži 15 elemenata sa Meissen Krater vaze, uključujući i cvetne dezene i motive sa zmajevima. Svaki od ovih elemenata oslikavala su četvorica umetnika iz kompanije Meissen, ali čak i ovakvim majstorima je trebalo šest meseci da završe posao.

Stručnjaci procenjuju da bi adidas-ove porcelanske patike mogle dostići cenu od milion dolara.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram