8 večernjih haljina Dragane Ognjenović dokazuju da će crno zauvek biti u trendu

Foto Đorđe Tomić

Klasika čija lepota ne prolazi.

Dragana Ognjenović, jedna od najpriznatijih domaćih modnih dizajnerki, u okviru 50. jubilarnog L’Oreal Fashion Week-a, predstavila je novu kolekciju FACTORY SETTINGS.

Draganina revija je pre 26 godina otvorila prvo izdanje Beogradske nedelje mode, i od tada oduševljava publiku ove manifestacije pre svega svojim modelima, ali i originalnim prostorima u kojima realizuje svoje revije. Modna publika je prvi put imala priliku da odgleda jednu revijsku prezentaciju u autentičnom prosotru Kulturnog centra Silosi u Luci Beograd, a reviju je pratila originalna, specijalno za ovu priliku komponovana i uživo izvedena kompozicija gudačkog ansambla Metamorfozis.

“Fabrička podešavanja” potvrdila su dizajnerkinu doslednost u čistim linijama, autentičan stil, minimalan broj elemenata koji vodi do vrhunske kreacije, sve zbog čega je Dragana Ognjenović sinonim za vrhunsku modu, eleganciju i prefinjenost. Njeni modeli iskazuju stav, promišljeni su, svedeni i slave ženstvenost.

Na reviji smo videli oko 40 modnih kombinacija, sve u potpuno crnoj boji. Dominirali su višeslojni outfiti sa dugačkim mantilima/kaputima, često i do samog poda. Posebnu pažnju su izazvale torbe koje su manekenke praktično prigrlile uz svoje modele i na taj način istakle posebnu vrednost Draganinih aksesoara.

Pored jedinstvene i vrlo autentične linije DO modela, pojavili su se i detalji u vidu latica ili listova na ramenima, kragnama, ali i na obući i torbama. Saznali smo da su to zapravo reciklirani materijali starih kolekcija te se na ovaj način i Dragana priklanja sve važnijem trendu održive mode. Neizbežne su bile i vrlo elegantne i svedene haljine koje su upotpunile utisak ove sjajne kolekcije, a mi im izdvajamo osam najefektnijih.

Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić
Foto Đorđe Tomić

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram