6 kašmirskih džempera koji su jednostavni, a večni i želećete da ih nosite svakog dana

Sara
Foto: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

Kašmir je nekada bio luksuzni materijal, ali stvari su se malo promenile.

Ovaj materijal potiče iz Kašmira, regiona na Himalajima između Indije i Pakistana, odakle se skupljala fina i mekana dlaka kašmirskih koza. Danas većina svetskog kašmira dolazi iz Mongolije i Kine.

Topao, luksuzan i dugotrajan, džemper od kašmira je pravi klasik u garderoberu. Napravljeno od fino tkane vune, ovo vlakno je poznato po tome što je jedno od najmekših dostupnih – pa je samim tim i cena obično veća nego za običnu vunu. Međutim, poslednjih godina sve više brendova nudi kašmir, čineći ga dostupnim po pristupačnijoj ceni.

Bez obzira na to, ključ za zaštitu vaše investicije je dobra briga o vašem kašmirskom džemperu ili šalu. To znači da ćete ga prati ručno i držati složenog u prozračnim vrećama za odlaganje odeće i zaštitu od moljaca.

Ako pratite trendove, već su vam poznati termini „tihi luksuz“ i „old money„, a zimski komad od kašmira se savršeno uklapa u tu estetiku. Pronašli smo džempere od kašmira iz kojih nećete želeti da izađete ove jeseni i zime, a za koje vam ne treba bogastvo. Imajte ipak u vidu da se u ovom slučaju kvalitet ipak odražava i na cenu i da je gotovo nemoguće pronaći jeftin odevni predmet o kašmira.

Tanki džemper 100% kašmir Massimo Dutti – 15.990 dinara

Foto: Massimo Dutti

Džemper 100 % kašmir Zara – 9.990 dinara

Foto: Zara

Džemper 100% kašmir Reserved – 15.990 dinara

Foto: Reserved

Džemper 100% kašmir Oysho – 12.990 dinara

Foto: Oysho

Džemper 100% kašmir H&M – 13.999 dinara

Foto: HM

Top 100% kašmir Mango – 9.990 dinara

Foto: Mango

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram