550 žena iz Srbije je izglasalo najlepšu jesenju boju laka za nokte – broj jedan je potpuno iznenađenje

Foto: Shutterstock

Klasika koja nikada ne izlazi iz mode.

Nokti već dugi niz godina predstavljaju posebni deo naših stajlinga, koji planiramo i prilagođavamo predstojećim dešavanjima, sezonama, ali i podređujemo poseban deo mesečne zarade na njihovo redovno održavanje.

Što bi moja kuma rekla: „Čini mi se da ne izlazim iz salona“. Što zbog pedikira, što zbog manikira, termin koji noktarka uspe da nam zakaže zaokružujemo crvenim slovom, a sve druge obaveze organizujemo oko tog jednog specijalnog datuma.

Uz to, žene, po prirodi neodlučne, imaju još jedan problem – koju boju uraditi. Moja, već pomenuta kuma, ima jednostavan sistem, koji funkcioniše po principu godišnjeg doba. Samim tim leti bira neon boje, na proleće neutralne i bebi tonove, dok od jeseni prelazi na bordo i braon paletu, koju zaokružuje takozvanom „Ferrari“ ili „krv“ crvenom bojom tokom praznika.

Ako ipak nemate unapred isplaniran ritam, mi smo za vas istražili najpopularnije boje za jesen/zimu 2023/2024. Na anketi Instagram stranice Zadovoljna.rs glasalo je 550 devojaka, koje su između 9 različitih tipova lakova izlasale onaj koji će se najviše nositi u narednom perioud.

Najmanje glasova su prikupili dugački late nokti, koji je samo 14 devojaka izdvojilo kao omiljene za jesenju sezonu. Ova boja laka ima toplu karamel bazu, ali istovremeno spada u nude varijante, te će izgledati odlično i na svetloj koži.

Iako su neprolazni klasik, baš kao i bež varijanta, jarko crveni nokti su skupili samo pet glasova više. Iako njihova sezone tek predstoji, crveni manikir je idealan način da upotpunite jednostavne jesenje autfite, bilo da koristite jednobojnu verziju, crveni frenč ili samo poneki crveni crtež.

View this post on Instagram

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Sa istim brojem favorita je završio i maka zeleni kratki manikir. Ova pastelna varijanta maslinastozelenih noktiju je sigurna opcija da se istaknete u bilo kojoj situaciji.

Ipak, naše čitateljke su veće interesovanje pokazale za golubije plavu boju noktiju, koja se istovreme slaže uz sive jesenje dane, ali im dodaje malo vedrine i sjaja. ukoliko želite da isprobateplave ili sive nokte, a ne usuđujete se, ova među nijansa je odlilna zamena.

View this post on Instagram

A post shared by The Mani Club (@themaniclub)

Na samoj sredini liste našli su se nude nokti, koji su skupili 61 glas. Elegantni, kratki i prefinjeni, ostavljaju prostora za razne autfite i odgovaraju svakom dešavanju. Što je najbolje, lako ga možete sami uraditi u kućnoj varijanti i na taj način izabrati zdraviju varijantu lakiranja noktiju.

Dijametralno različiti, ipak isto elegantno i urbani, klasični crni manikir ima 76 pristalica, a evidentno je i da sezona bajker čizama i kožnih jakni ne može da prođe i bez crnih noktiju. Bilo da ih odabere u mat verziji i sa dodatnim sjajem, biće idealan dodatak koji će svaki autfit podizati na viši nivo.

Bronzano mesto je zauzela boja u zemljanim tonovima, poznatija kao Greige (sivo-bež). Verzija laka koji se besprekorno slaže uz bež kapute i braon autfite, koje devojke ne zaobilaze tokom jesenje sezone. Ako ste navikli na ustaljene nude tonove, ovaj manikir će doneti veliko osveženje, a malu promenu na vašim rukama.

Srebrnu medalju su ozvojili takozvani senf žuti nokti, koji bude nostalgiju za letnjim danima i donose dašak tropske toplote u zimskim mesecima. Ovaj smeo izbor manikira je sve više prihvaćen u modnim krugovima, koji ga nazivaju „zvezdanom nijansom jeseni“.

I na samom kraju, pobednik ove ankete, sa 114 glasova, jeste „balerina“ manikir. Kratki, nežni, sa neutralnom nijansom koja podseća na kombinaciju svetlo roze i bež tonova, nepogrešiv su izbor za sve uzraste i prilike. A sada zasigurno znamo da će upravo ova boja dominirati.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram