Žene otkrile koliko muškarci nemaju pojma o reprodukciji

foto:SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Mnogi od ovh muškaraca bi dobili keca iz biologije u osnovnoj školi.

Poslednjih dana u Americi više stotina žena je izašlo na ulice kako bi iskazale nezadovoljstvo zbog moguće promene zakona koji je učinio abortus legalnim, i jedna korisnica Twittera je, insipirisana skorašnjim događajima i vestima o zabrani abortusa rešila da podeli jedan tvit za koji kaže da deli svaki put kada muškarci odluče da je njihovo pravo da donose odluke o ženskom telu.

Tvit glasi: „Tvitujem ovo svaki put kada muškarac odluči da je vreme da donese odluku o ženskom telu, moj bivši dečko je mislio da sve žene dobijaju menstruaciju 15. u mesecu. Tada je imao 26 godina.“

U nastavku tvita Sabrina je objasnila da je njen, sada bivši dečko, od komičara čuo šalu „volim svoju devojku svim danima osim 15. u mesecu, ako znate šta mislim“, bivši dečko je shvatio da zna šta je komičar mislio i izvukao zaključak da sve žene dobijaju menstruaciju 15. u mesecu, logično.

Tvit je ubrzo postao viralan kako su i mnoge druge žene rešile da podele priče o muškarcima iz svog života koji su pokazali slabo znanje iz osnovne biologije.

„Moj bivši je mislio da možemo da počnemo menstruaciju kad god mi to poželimo“, rekla je jedna korisnica, „jednom prilikom me je čak pitao jel mogu da je pomerim oko njegovog rođendana. Neko se za njega udao i sada ima njegovo dete.“

„Moj bivši muž je zaista mislio da je beba bukvalno u mom stomaku, i da kad jedem hranu ona bi padala na bebu, “ napisala je druga.

„Jedno vreme sam izlazila sa jednim 23-godišnjakom koji je poludeo kada sam spomenula da sam popila malo vina, pretpostavio je da je izuzetno opasno piti vino jer je trudnoća povezana sa menstrucijom. Bila sam u fazonu, druže, ja sam suprotno od trudnog trenutno“, imala je duhovitu priču treća korisnica.

Takođe, neki muškarci su mislili da stavljanje tampona izaziva užitak kod žena, pa je tako jedan bivši momak imao ideju da žene ne treba da se žale tokom mensturacije jer im očigledno tampon stvara užitak. „Najgore kod njega je to što je bio medicinski stažista“, napisala je jedna devojka.

Ovaj tred na Twitteru je možda smešan, ali u isto vreme pokazuje koliko je seksualno obrazovanje neophodno u školskim institucijama, jer je stvarno katastrofa da odrasli muškarci ne znaju osnove po kojima žensko telo funkcioniše.

„Svaka priča je o nečijem glupom bivšem dečku koji je gluplji od sledećeg, ali ništa u tim pričama  nije luđe od mnogih stvari koje su izrekli članovi Kongresa“, rekla je Sabrina za Huffpost.

„Naježim se kada pomislim da bilo ko ko nije žena može sebi da da za pravo da raspravlja o odlukama koje se tiču zdravlja žena, a pogotovo ako je to tip koji misli da žena može da proguta kameru kako bi izvela ginekološki pregled, “ spomenula je Sabrina.

„I ne, ova priča nije o bivšim momcima, ovo je zaista rekao političar iz Ajdaha koji se zalaže za ukidanje abortusa“.

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram